Kamperen in safaritent | Test of het bij jou past

Op avontuur gaan in eigen land doe ik eigenlijk veel te weinig. Reden dus om er deze maand eens lekker op uit te trekken. En natuurlijk hoort daar een bijzondere slaapplaats bij. Omdat het net moederdag is geweest, ben ik samen met mijn lieve moeder en kleine boef Yale naar Sea Logde Egmond vertrokken: een tegekke safaritent vlak bij zee.

Kamperen in een safaritent
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar toen is voor het eerst over de safaritent hoorde wist ik niet precies wat ik moest verwachten. Dat ik daar niet de enige in was, bleek uit het inpakgedrag van mijn moeder. Ze had -naar eigen zeggen- “speciaal slippers mee genomen zodat ze ’s nachts een toiletbezoek kon brengen aan de openbare camping-wc.” Het woord tent brengt je in verwarring want stiekem is dit je ultieme tent-updrage:)

Dussss… Ben je nieuwsgierig of kamperen in een safaritent iets voor jou is? Als je al deze vragen met ja beantwoord, kunnen jullie zo maar eens ‘meant to be’ zijn!

Safaritent11

1) You love Nature
Een van de redenen dat kamperen zo leuk is, is omdat je midden in de natuur bent. Ook al lig je in je tent (luxe of niet) je hoort de vogeltjes vrolijk fluiten en krekels naar hartelust tjirpen.

Safaritent4

2) Gemak? Yes please!
Het is verbazingwekkend hoe aan alles gedacht is. Er was een tweepersoons hemelbed, een tweepersoonsbedstee, een stapelbed en een baby bedje. Er zit een keuken in, een luxe badkamer met stortdouche en is het koud, dan is er een heerlijke kachel om alles op te warmen. Zoals m’n moeder het perfect omschreef: “Het is eigenlijk een huisje met muren van tentdoek.” Bulls eye mom:)

Safaritent8

3) Je houdt wel van ‘natural’ of bohemian design
Een inrichting van sloophout, kussens met quotes, een mini hut/keuken voor de kleine, een bedstee voor volwassenen. It’s designelicious!

Safaritent9

4) You are a beach (and sand) lover
Of er nu een heel strand of een duintje voor je tent ligt, je krijg zand in je tent en dus mogelijk ook in je bed. Kleintjes vinden het fantastisch, what about you?

Safaritent10

5) Je hebt eigen vervoer (of kan iets lenen)
Als city girl vergeet je soms dat je niet overal zomaar een bus of tram naar toe kunt nemen. Omdat deze plek verscholen ligt, is het hebben van eigen vervoer een aanrader. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen staan er fietsen klaar die je kunt huren en bolderkarren om je spullen mee naar je tent te brengen. #truestory

Safaritent12

6) Je bent niet bang voor kinderen/honden (of hebt ze zelf:)
Nu Yale anderhalf is, gaat er een nieuwe wereld voor me open. Meneer vindt zichzelf namelijk echt te groot voor de kinderwagen en wil vooral wandelend (waggelend) op verkenningstocht. En ja, daar hoort het eten van zand en het rollen in een plas blijkbaar bij;) De safaritenten zijn nonchalant rond een overzichtelijk kinderveld geplaatst waardoor wij genoten van wijn en kaasje en de kleine man zichzelf uitputte voor het slapen gaan: ideaal!

En? Are you ready to go on safari;)

Vi

 Safaritent7Safaritent2Safaritent1Safaritent3Safaritent13Safaritent6

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.