Kamperen in Landsmeer

Sinds een maand bivakkeer ik heel veel op de camping. Op Instagram heb je misschien al wat foto’s voorbij zien komen. Ik leef een soort van nomaden bestaan tussen twee plaatsen in:) Ons huis in Amsterdam en zodra de voorspellingen goed zijn verkassen we naar ons stulpje op wielen in Landsmeer. We hebben daardoor letterlijk the best of both worlds. De gezellige drukte van Amsterdam -waar ik verslaafd aan ben- en tegelijkertijd de rust plus het buitenleven van het kamperen in Landsmeer.

Landsmeer dorp

Landsmeer
Tot voor kort had ik eigenlijk helemaal niet in de gaten gehad dat je al op 10 minuten rijden van Amsterdam in een compleet andere wereld zit. Landsmeer is een schattig dorpje omringd door water en twee natuurgebieden. Aan de linkerkant ’t Twiske en aan de rechterkant het Ilperveld. Het dorpje zelf is heel knus met veel huizen in de typische bouwstijl die je in de Zaanse schans ziet. Helemaal fijn is dat hier de supermarkten ’s avonds en in het weekend gewoon open zijn. Dat is in de meeste dorpen wel anders. Daarnaast barst het van de leuke restaurants, cafe’s en ze hebben een heerlijke afhaal Thai. Je hebt er zeg maar alle lusten van de grote stad, maar dan in een landelijke omgeving.

Camping Landsmeer

’t Twiske
Onze camping ligt pal aan de rand van recreatiegebied ’t Twiske. We kijken letterlijk het natuurgebied in. Het is er prachtig. Al helemaal als ik ’s ochtends vroeg samen met Rio ga hardlopen. Er ligt dan vaak nog een laagje mist als een zachte deken over het landschap heen en we zijn dan meestal de enige die al uit hun bed zijn. Als het straks wat warmer wordt kan ik vanuit onze voortent zo op m’n sup-board het water op:) Ja, ik ben echt een beetje verliefd geworden op Landsmeer.

Heb jij ook een ‘close to home’ stek waar je graag komt?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Kamperen Landsmeer - 1Kamperen Landsmeer - 5Kamperen Landsmeer - 3

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.