INK Hotel Amsterdam

Het blijft leuk, een weekendje weg in je eigen stad. M’n vriend en ik zitten de laatste maanden in een bizar drukke periode en dan is het heerlijk om met z’n tweetjes even aan de chaos te ontsnappen. Quality time samen. Dus we boekten een kamer in het spiksplinter nieuwe INK hotel Amsterdam. Middenin het centrum van ons geliefde stadje.

INK hotel Amsterdam

INK hotel Amsterdam
Het hotel is gevestigd in het voormalige pand van krant De Tijd. Van binnen is alles op de schop gegaan en het gave is dat de architecten de oude functie van het pand overal in het design terug hebben laten komen. Het begint al met de lobby waar reusachtige letterstempels in de muren zijn verwerkt. In het restaurant staan stapels papier en potten met inkt. En zo zijn alle ruimtes ingericht met een knipoog naar vroeger.

INK hotel Amsterdam

We slapen in de Journalist Suite. Hoe toepasselijk:) Op onze kamer staan verse biologische sapjes en bonbons met een handgeschreven briefje op ons te wachten. Zo leuk! Van zo’n attent ontvangst wordt je toch gelijk vrolijk? Geheel in mijn traditie om altijd eerst het bed aan een test te onderwerpen plof ik neer op het super kingsize bed. My god! Opstaan wordt moeilijk morgen…

INK hotel Amsterdam
Op onze kamer is zelfs een soort van journalisten werkplek ingericht compleet met klassieke typemachine. Op de muur is de kaart van Amsterdam tot in detail uitgetekend. Echt heel gaaf! Als we de badkamer in lopen kijkt het grote bad ons verleidelijk aan. Onweerstaanbaar, dus we duiken er gelijk in:)

INK hotel Amsterdam

Food & drinks
Het restaurant van het INK hotel Amsterdam is PRESSROOM. Zoals de naam al verklapt waan je jezelf ook hier weer in de periode dat er hier nog een krant gemaakt werd. Als je de kaart bekijkt loopt het water je gelijk al in de mond. En als de gerechten dan ook nog geserveerd worden op prachtig servies is het culinaire plaatje compleet. Great looks and great taste.
#Tip: Neem als voorgerecht de steak tartare. Goddelijk! 

INK hotel Amsterdam

We hadden grote plannen om de stad nog in te gaan, maar uiteindelijk zijn we de hele avond in het hotel blijven hangen. Het was zo gezellig dat we tijdens het diner al bij andere mensen zijn aangeschoven (wanneer gebeurt dat nou nog?) en daarna verkasten we met z’n allen naar de cocktailbar en DJ voor de nodige G&T’s:)

INK hotel Amsterdam

What’s to love about it?
In het interieur is alles op elkaar afgestemd en als je goed kijkt valt je oog telkens op andere accessoires. Daarbij is het qua service en luxe een high end hotel, maar tegelijkertijd is de sfeer heel toegankelijk en laidback. Je hoeft echt niet opgeprikt in 3-delig pak aan het diner te zitten. En last but not least; vanuit het hotel duik je zo het nachtleven van Amsterdam in:)

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

INK hotel Amsterdam INK hotel Amsterdam INK hotel Amsterdam INK hotel Amsterdam INK hotel Amsterdam

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.