Indoor skiën bij De Uithof | Den Haag

Een slimme meid is op alles voorbereid. Met een snow trip in het vooruitzicht is oefenen geen overbodige luxe. Zeker als de laatste wintersport reis alweer even geleden is. Waarom dus niet vlak voor vertrek nog even een indoor sessie doen? Wat dacht je van een privé ski-les bij De Uithof.

skis Tess

Fit de piste op
Je doet er goed aan om je lichaam voor te bereiden op de wintersport. Op de piste merk je de voordelen. Je bent minder gevoelig voor blessures, hebt een groter uithoudingsvermogen en minder spierpijn! Manon heeft de perfecte work-out voor je.

Een goed begin is het halve werk
De piste  van De Uithof is 225 meter lang en er ligt 365 dagen per jaar echte sneeuw. Er zijn 4 liften: twee sleepliften die naar de top van de piste gaan en twee bandliften voor de beginners. De temperatuur op de sneeuwbaan wordt continue op -5 graden Celsius gehouden, zodat de sneeuw perfect is.

Terwijl het buiten vriest en toevallig ook sneeuwt lopen we de indoorski hal binnen. We worden enthousiast ontvangen door onze gediplomeerde ski-leraar Dominique. Deze sportieve dude is volgens zijn collega een echt natuurtalent. Lucky us! In de kleedkamer trekken we onze ski-outfit aan en bergen onze spullen op in een lokkertjes. Eerst skischoenen passen, dat blijkt al een uitdaging op zich. Na een slappe lach hebben we ze dan eindelijk aan. Nu de ski’s eb stokken nog en we zijn ready to go!

Net als fietsen
We starten met de basics en een warming up. Dominique legt de technieken duidelijk en met een lach op zijn gezicht uit. Gelukkig blijkt skiën net als fietsen en verleer je het niet snel. Wat een heerlijk gevoel om weer te skiën. Dominique tipt dat met name houding erg belangrijk is. Na de les kun je alle nieuw geleerde technieken nog even in de praktijk brengen en dan ben je gegarandeerd klaar voor het echte werk in de buitenlucht.

Ready
Na een sportieve prestatie is het tijd voor ontspanning! In het grand café drinken we bij de openhaard met een mok warme chocolademelk mét slagroom. Ik kan niet wachten tot ik op de pistes van Les Menuires, het grootse skigebied van Frankrijk, sta. Wil je ook  voorbereiden op de ski-trip? Of wil je je techniek verbeteren? Bekijk hier het lesprogramma.

tiled

op de piste

Ben jij al klaar voor de wintersport?


Tess

(Outfit: Brunotti)

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.