INDONESIË | Verliefd op Lombok

oktober 2016

Zoals gezegd verlaten we Jogjakarta en daarmee ook Java, om nog een dag of 5 van zon, zee en strand te kunnen genieten. Bali kennen we zo onderhand en dit eiland schijnt er niet voor onder te doen. We zijn een beetje verliefd op Lombok.

Kuta | Verliefd op Lombok
Lombok is prachtig. Dit kleine broertje van Bali heeft misschien 20% van het toerisme en is minstens zo mooi. Minstens. We verblijven in Kuta, surfers paradise waar haast niet bestaat en iedereen aardig is voor elkaar. We suppen, nemen surflessen, dromen over de dag dat we net zo goed zijn als de locals en ’s avonds doen we een klein dansje in een van de vele barretjes waar diezelfde locals prima mengen met de Aussies, Dutchies en Fransen.

Kuta bestaat uit niet veel meer dan 2 grote straten vol met homestays, restaurantjes en surfshops. In een vloek en een zucht ben je er doorheen. En dat is juist wat dit zo’n heerlijke plek maakt. Het is gezellig, gemoedelijk bijna. En wil je dat ontvluchten? Stap op je scooter en tuf langs de mooiste stranden, eet vervolgens in een van de kleine warungs langs de weg en beklim een berg voor de zonsondergang. #nostress

verliefd-op-lombok10 verliefd-op-lombok5

Omdat we Lombok natuurlijk niet kunnen beoordelen op alleen Kuta besluiten we onze scooter te pakken en een trip rondom het eiland te maken. Van het zuidelijkste puntje op zoek naar watervallen in het uiterste noorden. Na 4 uur, een kleine 150 km, houten billen en een prachtige rit vinden we waar we voor komen. En ook hier stelt Lombok ons niet teleur. Vanuit de groene bergen komt het heldere, koude water met enorme kracht naar beneden. Een ideale manier om al het scooterstof van ons af te spoelen.

verliefd-op-lombok3

Rondje Lombok, 300km op een scooter

Rondje Lombok, 300km op een scooter

Senggigi | Verliefd op Lombok
Na de watervallen hebben we nog 2 uur rijden te gaan naar Senggigi. De plek waar iedereen die de Gili’s bezoekt vertrekt. Een kleine inschattingsfout zorgt ervoor dat we hier in het pikkedonker aankomen na een heftig ritje door het drukke verkeer zonder licht en met tot 2 keer toe een lege tank. Senggigi is net zo surfer als Kuta, maar kent ook wat luxere beach clubs en resorts. We eten en slapen er heerlijk, maar vertrekken toch met veel plezier weer naar onze home away from home. Want dat is Kuta misschien wel een beetje. Ook met dank aan onze super fijne homestay.

En nu zit het er alweer op. Ik heb een reis van 27 uur voor de boeg, maar ik zou het zo weer over doen. En ga je naar Bali? Sla Lombok dan niet over. Je zult er geen spijt van krijgen.

Love,
Fiek

verliefd-op-lombok9    verliefd-op-lombok4  verliefd-op-lombok2 verliefd-op-lombok1

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Jet schreef:

    Wow Fiek wat een prachtige foto’s en een heerlijke reis volgens mij! Lombok gaat nu zeker ook op mijn lijstje! X

  2. Super mooi! De natuur ziet er prachtig uit en dat het minder toeristisch is, spreekt me erg aan! Vooralsnog ben ik nog nooit in Azië geweest… misschien moet daar toch maar eens verandering in komen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *