Hoe bepaal je de route van jouw wereldreis?

Na maanden nadenken, wikken en wegen ben ik eruit. De beslissing is genomen, mijn droom wordt werkelijkheid: ik ga op wereldreis. Al jaren fantaseer ik over het maken van een wereldreis en zie ik de meest fantastische landen voorbijkomen. Ondertussen ben ik nu druk bezig met de voorbereidingen en dat begint allemaal met het bepalen van de route van de reis.

Een aantal vragen beantwoorden

Een wereldreis start vaak met twee belangrijke vragen. Wat is het bedrag dat je hebt of wil uitgeven? Hoe lang kan én wil je gaan? Het is fijn om antwoord te hebben op deze twee vragen wanneer je een route gaat bepalen voor je wereldreis. Als je meer geld te besteden hebt kun je natuurlijk relatief duurdere of meer landen bezoeken dan wanneer je een kleiner budget hebt. Ook de tijd dat je in het buitenland kunt verblijven is vaak afhankelijk van je budget en van hoe lang jij überhaupt gemist kunt worden thuis. :)

Je budget op een rij zetten

Het bepalen van een dagbudget helpt je een goed inzicht te krijgen in hoeveel geld je ongeveer nodig zult hebben. Na wat research heb ik het gemiddelde dagbudget per continent op een rijtje gezet. Dit verschilt natuurlijk per persoon en wat voor een soort reiziger je bent. Kies je voor veel excursies of juist niet? Slaap je in een hostel of hotel? Ga je luxe uiteten of kook je zelf? Dit zijn allerlei factoren die meespelen tijdens het bepalen van jouw dagbudget. De kunst is om de perfecte balans tussen deze opties te vinden . Naast dit dagbudget moet je ook rekening houden met de kosten die je van te voren in Nederland maakt of de kosten die doorlopen tijdens je reis. Denk aan zorgverzekeringen, je reisverzekering, je huur, inentingen, gear voor tijdens je reis en een backpack.

De route bepalen

Wanneer je het budget en de duur van je reis op een rij hebt gezet, kun je aan de slag gaan met het uitstippelen van je route. Natuurlijk is het beste plan ‘geen plan’ wanneer je voor een lang tijd van huis weg bent. Je weet natuurlijk nooit wie je ontmoet of waar het land je naartoe leidt. Toch is het wél fijn van te voren een grove route te hebben. Je kunt hier natuurlijk altijd nog van af kan wijken. Hou met het plannen van je reis rekening met het bepalen van een logische route zodat je niet van hot naar her aan het reizen bent. Op MyMaps van Google kun je makkelijk je route uittekenen en kaarten opslaan. Deze zijn ook offline te bekijken. Een andere tip voor het uitstippelen van je route is het gebruiken van Facebook-groepen. In deze groepen worden de meest uiteenlopende tips gegeven en kun je ook zelf vragen stellen. Zo heb je bijvoorbeeld Nederlandse groepen zoals ‘Azie Backpackers’ en ‘Midden- en Zuid Amerika backpackers’. Gebruik binnen deze groepen de zoekfunctie van Facebook zodat je kan zoeken naar een bepaalde stad of land.

Ik zal de continenten Azië, Midden- en Zuid Amerika gaan bezoeken. Hou onze blog in de gaten want ik kan niet wachten om al mijn verhalen met jullie te gaan delen.

 


Guusje

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.