The Standard (Almanak) | Kopenhagen

Tijdens mijn weekend Kopenhagen met VisitDenmark heb ik –hoe kan het ook anders- weer veel te lekker gegeten. Er was echter één plek die er met kop en schouders bovenuit sprong. Met dezelfde eigenaar als het allerbeste restaurant ter wereld, Noma, kan er ook niet veel mis gaan natuurlijk. Ik heb het over The Standard. En dan in het bijzonder over Almanak.

In The Standard vind je 3 restaurants (Studio, Verandah en Almanak) en twee (jazz)barren. Studio is een mix van allerlei topsmaken. Verandah serveert modern indiaas eten. Almanak staat in het teken van de Deense keuken. When in Denmark we eat Danish en dus was de keus snel gemaakt. Het leuke aan het concept van The Standard is dat alle chefs super ervaren zijn op het hoogste niveau. Velen hebben hun strepen verdiend bij Noma en de rest komt van Michelin plekken overal ter wereld. En dat proef je! IMG_0752

What to order
Almanak serveert typische Deense en Scandinavische gerechten. Voor lunch is er keuze uit verschillende variaties op Smörrebröd en eventueel een salade, maar eerlijk gezegd heb ik daar niet eens naar gekeken… Ik zag namelijk steak tartare en dan is de keus eigenlijk al gemaakt. Omdat ik toch wat meer wilde proeven bestelde ik ook nog een variant met makreel. Het mooie? Hoe simpel Smörrebröd ook mag zijn, ze weten er zo iets ongelooflijk moois van te maken. Een groot feest voor het oog en vervolgens ook nog voor je tong. Wat tering (pardon my french) wat is het lekker! De Australische sauvingnon blanc die we erbij kregen maakte het geheel helemaal af.

DSC_0035

DSC_0026

What to expect
Alle restaurants zijn -natuurlijk- ingericht met prachtig strak Deens design. Wel hebben ze alle 3 een eigen stijl. Almanak is ingericht in grijstinten. Samen met de grote ramen geeft dat een heel licht en rustig gevoel. Tijdens mijn zaterdagmiddag lunch was het ook eigenlijk vrij rustig. Het weer liet dan ook meer dan te wensen over. Toch was de sfeer heel fijn met het prachtige uitzicht op de rivier. De staf is super vriendelijk en helpt je graag met kiezen. En de prijs? Die valt voor Deense begrippen zeker mee! Ik at twee varianten smörrebröd en dronk een super fijn glas wijn voor €25,-. En dan heb je in feite een sterrenmaaltijd gehad!

Mocht ik ooit terugkomen in Kopenhagen dan ga ik terug. Voor een diner dit keer!


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

6 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.