South of Houston | Den Haag

Zitten we in een aflevering van Gossip Girl? Een wachtrij voor een tafel, bubbels op de bar, stijlvolle gasten gehuld in jurkjes en hoge pumps. En wie is die knapperd aan de bar? Nee, we zitten in Den Haag maar er hangt een hippe New York vibe in restaurant South of Houston. Alle ingrediënten voor een avondje uit vind je hier. De troste eigenaren, tweeling Jaimy en Dylan hebben dit concept tot in de puntjes uitgewerkt met als grootste inspiratiebron de wijk SoHo. Met succes, want al twee jaar zit het elke avond vol. Het is ook niet voor niets dat ze verkozen zijn tot ‘Best restaurant-bar van Nederland’ door Hospitality & Style Awards.

What to expect?
Rauwe bakstenen muren, kunst aan de muur, een bar waar je gezellig kan borrelen. Halverwege het restaurant een geweldige open keuken die je doet denken aan een kookeiland. Als pronkstuk speciale koelcellen waar het vlees kan rijpen. Langs de muren staan bankjes met tafels en Thonet stoeltjes, maar ook hoge industriële bartafels voor als je met een groep vrienden bent. Mooie plaatjes kijken doe je hier.

What to order?
Op de kaart Franse klassiekers zoals Caesar salad, steak tartare en côte de boeuf. Specialiteit van het huis: Dry-Aging meat. Voor een echte smaakbeleving moet vlees, net als vroeger gebruikelijk was, enkele weken rijpen. Dit deed de boer vroeger in de schuur, nu gebeurt het in een speciale koelcel. Het vlees krijgt hierdoor een hele malse structuur en intense smaak. Kies een typisch Amerikaanse bijgerecht zoals cole slaw, corn on the cob en zelfgemaakte friet met mosterdmayonaise erbij en genieten maar! Fay’s entrecote en mijn bio beef burger worden gepresenteerd op een houten plankje. Alle gerechten zijn verfijnd in eenvoud, geen poespas maar eerlijk en lekker eten! De dessert zijn allemaal lekker. Lastig kiezen tussen de Oreo sundae, Blueberry cheesecake en de Apple cranberry crumble.

foto 1 (4)

foto 2 (4)

Where?
Lange Voorhout 3, (Bij het Plein). Reserveren? Bel: 070-326 03 28

 ♥
Tess