Puglia | Masseria Il Frantoio – Ostuni

Masseria IL Frantoio pugliaIn de hak van de Italiaanse laars ligt de streek Puglia. Deze zomer maakte ik een roadtrip door dit oude Italië. Een streek met een rijke historie, steden aan de azuurblauwe zee, zilveren blaadjes van de vele olijfbomen, Italiaanse charme en de vérrukkelijke keuken. Hier lees je de 9 must-do’s voor op je dashboard. Over die heerlijke keuken gesproken, deze hidden gem is echt fantastisch!

Vlakbij het witte stadje Ostuni vind je Masseria IL Frantoio. Een masseria is een versterkte hoeve, een landhuis met een muur eromheen en een poort die dicht kan. In Puglia vind je veel van dit soort huizen. En deze plek is een absolute droom. Tussen de olijfbomen door kom je via een onverharde weg binnen in de ommuurde binnenplaats.

Masseria IL Frantoio puglia

De praatgrage eigenaar Armando vertelt vol passie over zijn masseria, zijn olijfboomgaard, de moestuin met groenten en we wandelen langs heerlijk ruikende sinaasappelbomen. Het voelt alsof we beland zijn op een prachtige set van een romantisch film. Wil je er een overnachting aan vast plakken, dan kan hier ook logeren. Armando laat ons de met antiek beladen kamers zien en in de eetkamer wordt er een 6-gangenlunch voor ons en de andere gasten gekookt. Alle producten komen uit de moestuin en uiteraard is de olijfolie en de wijn van hun eigen label. De tafels zijn mooi ingedekt, de borden opgemaakt met verse kruiden en bloemen. De sfeer is geweldig en onze wijnglazen goed gevuld! Als ik naar de foto’s kijk loopt het water mij weer in de mond.

 

1.#Pizzelli col sughetto e olive mela

(Fried bread pasta with tomato sauce and olives)

2.#Fiorilli stufati e ripieni in pastella

(fried stuffed zucchini flowers and wilted zucchini flowers)

3.#Melanzana in parmigiana

(Oven roasted egg-plants with mozzarella)

Masseria IL Frantoio puglia food

4.#Morbido di caprino allo zafferano con pere e composta die pere

(Soft goat cheese with saffron, pears en pear compote)

5.#Nastri di semola di grano duro alla borragine con ragu

(Durum wheat ribbons of borrage with ragout)

6.#Dolce amaro al Caffe

(Bitter cake with coffee)

Masseria IL Frantoio puglia food 1

Bij elk gerecht wordt een andere olijfolie geserveerd en een nieuw glas wijn of likeurtje.

Buon appetito!


Tess