Lyst | Ålesund

Toen ik dit weekend een visje ging eten in de haven van Scheveningen dacht ik terug aan mijn citytrip in havenstad Ålesund waar ik de lekkerste verse vis at. Deze hotspot wil ik je niet onthouden!

Het is alweer een tijd geleden dus ik neem je nog even mee terug. In de havenstad, die door National Geographic is uitgeroepen tot één van de mooiste havensteden van Europa. Ålesund is van oorsprong een vissersdorp door de gunstige ligging aan zee. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bruisende stad met 50.000 inwoners. Hoewel de stad een flink aantal kledingwinkels van outdoor gear tot Scandinavische design, conceptstores, (vis) restaurants en galeries heeft, is het vooral de art nouveau stijl, de fjorden, het water en het vele groen dat het zo bijzonder mooi maakt. Toch wil ik hier één restaurant uitlichten, want wat heb ik er lekker gegeten! Lyst Ålesund, je bent terecht een hotspot!

haven aslesund vieuw

What to order?
Ben je een visliefhebber? Dan ben je bij Lyst Ålesund aan het goede adres! De soep met vis uit eigen haven is vers en dat proef je. Ook de salade met garnalen en rivierkreeft is ongelooflijk lekker. Op de bar staat een zelfgebakken taart waar ik natuurlijk geen nee tegen kan zeggen.

What to expect?
Ga je een stadswandeling maken? Niet voordat je goed hebben geluncht bij Lyst. Het art nouveau pand is ingericht met houten meubels, de muren zijn warm rood en de stoelen zitten zo lekker dat je hier heerlijk lang kan tafelen. De gigantische ramen zorgen voor veel licht maar toch is het knus en huiselijk.

Where?
Je vindt Lyst Ålesund in de hoofdstraat va het centrum in de Kongensgate 12.


Tess

buiten

IMG_6626

salade

vissoep

taart