Hemelse Modder | Amsterdam

 

HemelseModder header2

Deze maand is het thema ‘The City Life’ en als geboren en getogen Amsterdammer (jaja) kan ik niet anders, dan daar heel erg blij van worden :) Want naast het opzoeken van herfstige bossen en prachtige stranden, is er niks leuker dan je te laten verwonderen door de drukte en gezelligheid die een stad te bieden heeft. Daarom wil ik jullie vandaag meenemen naar een heerlijk restaurant in het hartje van Amsterdam: Hemelse Modder. Een echte must-go voor foodliefhebbers. Smul met me mee!

Photo 16-10-14 13 15 42

What to expect?
Het restaurant Hemelse Modder is in 1984 opgericht door 11 vrienden en is dus al 30 jaar een begrip in de buurt. Doordat dit een jubileum jaar is, is het extra speciaal om daar eens te gaan eten. We werden ontvangen door Jolijn, die ons een prachtige plek gaf in de binnentuin. Want naast het restaurantgedeelte hebben ze ook een heuse binnentuin. En ik kan je vertellen: Daar zit je heerlijk! Ook in de nazomer :) We hadden zelfs een beetje het gevoel dat we even in Parijs waren, want Jolijn sprak vloeiend Frans tegen het tafeltje naast ons. Nu is het natuurlijk geen warm zomer weer meer, maar dat mag de pret niet drukken. Binnen zorgt de gezellige inrichting ervoor dat jij je helemaal thuis voelt.

Photo 16-10-14 13 15 15What to eat?
Speciaal voor hun 30 jarige bestaan hebben ze een jubileum menu gemaakt. En wat een heerlijk menu is dat! Als voorgerecht kon ik natuurlijk niet anders dan iets van het jubileum menu nemen. Het werd ingelegde makreelfilet met bietensalade en crème fraîche. Heerlijk! Als hoofdgerecht nam ik de entrecote. Ben je vegetarisch of hou je meer van vis? Dan is er ook nog heel veel keuze! Alle gerechten worden seizoensgebonden bereid, dus verwacht de lekkerste dingen. Als toetje kon ik natuurlijk ook niet DE Hemelse modder overslaan. Dit keer ging ik voor de speciale jubileum variant met gegrilde vijgen. Heb je al trek gekregen?  Voor €33,50 heb je een 3 gangen menu en kan je kiezen uit een grote variatie van de heerlijkste producten. Naast al dit heerlijks hadden we een speciaal wijn arrangement met bijpassende wijnen. Do I need to say more?  Het was zó lekker dat we als souvenirtje het Hemelse Modder kookboek hebben gekocht. Dit jubileum boek kan je bij de kassa krijgen voor €25.

Where is it?
Hemelse Modder is heel erg makkelijk te bereiken vanaf het Centraal Station. Je loopt  binnen 10 minuten naar de Oude Waal. (Zie de kaart hieronder)

Quintin, Jolijn en Ramon bedankt voor de heerlijke avond!

Mila