Hotel love | Sandat Glamping Bali

De route ernaartoe bestaat uit zandwegen dwars door de rijstvelden. Ons huisje is volledig van hout. De meubels duidelijk bij elkaar gezocht door iemand die er verstand van heeft. Als ik de gordijnen open zie ik het zwembad liggen met daarachter niets dan rijstvelden, jungle en palmbomen. Deze plek is een droom.

DSC_0219

Traditioneel
Sandat Glamping telt 8 accomodaties. 5 luxe tenten en 3 huisjes zoals de onze. De huisjes zijn traditionele rijsthuisjes. Hier wordt normaal gesproken de rijst opgeslagen. Nu niet. Het 2 verdiepingen tellende houten gebouwtje heeft een douche in de buitenlucht, een afgesloten kamer op de bovenverdieping en een openlucht bed beneden. Alles ademt Bali. De inrichting is perfect, maar toch overal anders. Niets hoort bij elkaar en toch staat alles op z’n plek.

Glamping
In de tenten is dat niet anders. Styled to perfection. En dan hebben we het nog niet gehad over het uitzicht. De tenten kijken allemaal uit over uitgestrekte rijstvelden. Al tandenpoetsend zie je de dorpsbewoners hun werkdag beginnen. En als je vervolgens van de zon geniet bij het privé zwembad kijk je uit over de jungle vol met palmbomen. Als dit geen honeymoon plek is…

DSC_0272 DSC_0278

Italianen
De eigenaren van Sandat zijn Italianen met reizigersbloed. Hun liefde voor surfen bracht hen naar Bali en uiteindelijk vonden ze vlakbij Ubud de perfecte plek voor een van hun andere passies. Ik zeg ‘een van’, want deze Italiaanse alleskunners zijn architecten, tattoo-artists met shops in Venetië en op Formentera én ze hebben een 2e vestiging van Sandat net buiten Venetië. Ze reizen op en neer tussen Europa en Bali en hebben ondertussen een geweldige crew die ervoor zorgt dat alles bij Sandat op rolletjes loopt. Zo is er gratis vervoer van en naar Ubud centrum en is het ontbijt top.

Omgeving
Het hele park is zo gemaakt dat het zo min mogelijk impact heeft op de omliggende natuur. Zo min mogelijk energie wordt verspild en ook het design van het resort is zo gemaakt dat het past binnen de traditionele bouw. Toen het park werd gebouwd hebben de makers zelf een brug moeten aanleggen om met vervoer het resort te kunnen bereiken. Deze brug heeft de bereikbaarheid van het gebied enorm vergroot met als gevolg dat Sandat over een paar jaar echt niet het enige resort in de omgeving is. Ga dus snel;)

Sandat Glamping is echt een enorme aanrader als je op zoek bent naar rust, het mooiste uitzicht en interieur inspiratie. En als Bali de komende tijd even te ver is kun je net buiten Venetië ook genieten van Sandat. Echt, gaat dat zien!


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

DSC_0280 DSC_0273 Sandat Glamping

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.