Hotel love | Puro Atlantico

Als ik in een hotel zou mogen wonen, dan zou ik daar niet lang over hoeven na te denken. Iedere dag in slaap vallen tussen knisperende, schone witte lakens en ’s ochtends lekker wakker worden bij een, meestal, fantastisch ontbijtbuffet. Wie wil dat nou niet? Ik neem je voortaan iedere maand mee naar mijn favoriete hotels ter wereld. Van schitterende resorts in Vietnam tot mijn favorite hotel in mijn eigen stad. I. Love. Hotels.

puro5

Met Puro Atlantico was het liefde op het eerste gezicht. ’s Ochtends vroeg kwamen Jolien en ik aan op het eiland La Palma. Robuust met al haar rots landschappen. Rustgevend met bananenplantages, avocadobomen en om elke hoek een nog schitterender uitzicht op de diepblauwe zee.

puro3puro7 puro6

In onze huurauto reden we naar ons verblijf, Puro Atlantico een kleinschalig appartementencomplex. Vaak zijn foto’s mooier dan de werkelijkheid, vandaag bleek het andersom. Alle tinten blauw, nog blauwer door het stralende wit was niet op beeld te vangen. Stapte je het terrein op, dan stapte je in een oase. Zo mooi.

Via een ruime patio stappen we ons appartement in. Een luxe keuken waar we de rest van de week gezonde smoothies afwisselen met borrelplankjes gevuld met Spaanse worstjes en grote olijven is waar we binnen komen. Ook de badkamer bestaat weer uit dat intense blauw en in onze slaapkamer hangen witte lakens voor het raam die een zorgen voor een heel ontspannen sfeer.

Puro2 Puro1

Natuurlijk komen we niet alleen voor Puro Atlantico naar La Palma, in de buurt is genoeg te doen. Wil je een actieve vakantie? La Palma staat bekend om bijzondere hikes door vulkaanlandschap en door groene paden. Maar ook als je liever een luie vakantie wil kun je op La Palma goed genieten. Ons complex ligt een kwartiertje rijden van Tazacorte, een lieftallig dorpje aan een vulkanisch zwart strand.

Hier eten we vis, zo vers die lag een paar uur eerder nog in de zee. Inktvis met aioli en citroensap, kleine kreeftjes en paprika’s gevuld met garnalen. Dit alles smaakt bijzonder goed met de plaatselijke witte wijn die licht en verfrissend is.

Onze tijd in Puro gaat veel te snel voorbij. Iedere avond eten we buiten, aan de rand van ons zwembad met uitzicht op een van de baaien die het eiland rijk is. Compleet ontspannen vliegen we na een weekje weer terug. Hier komen we zeker nog eens terug. Puro Atlantico boek je o.a. bij Eliza was here.


Lin

En check vooral ook mijn eigen blog, Dailylin

1 Reactie

  • newsfromNOMADS schreef:

    Klinkt niet slecht elke dag een ontbijt klaar hebben staan! Maar wanneer wij lang weg zijn, missed we get zelf koken wel. Hey zelf in de hand hebben wat je te eten krijgt! Alhoewel verassingen wel leuk zijn natuurlijk!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.