Hotel Love | Puka Park Resort Pauanui

Verbaasd ben ik als we neerploffen in onze boomhut. Terwijl we voldaan een glas Nieuw Zeelandse wijn open trekken -de prachtige roadtrip naar Pauanui en dit bijzondere resort verdienen een toast- horen we geen enkel ander mens. Geen auto’s, geen rumoer, letterlijk alleen maar vogels en knisperende blaadjes aan de boom. Tot onze kleine jongen de boel komt verstoren, meneer wil namelijk ook toasten en heeft de kast met wijnglazen gevonden *oeps* Cheers to hidden sanctuary Grand Mercure Puka Park Resort!

Puka-Park-Resort-Pauanui-17

Mixing Local design with Luxury and Nature
Als je aan komt rijden kun je door de bomen de hutten gewoon niet zien. Prachtig want zo voelt het alsof je de natuur helemaal voor jezelf hebt. En dat brengt rust if you ask me. Dat ze met hun design een ode aan de cultuur van het eiland en aan de natuur brengen maakt het nog mooier.

Puka Park Resort Pauanui-11

Culinary treats
Ik heb een tic. Eigenlijk vraag ik altijd aan locals wat hun favoriete restaurant uit de omgeving is. They know best. Aan wie ik het hier ook vraag, ik krijg steeds hetzelfde antwoorden: Puka Park is the place to be. Dus we hoeven niet ver:) Eigenlijk verklapt het ontbijt al dat we met klasse te maken hebben omdat ze je gerecht keurig op maat voor je maken, en dat ziet er zalig en kleurrijk uit. Tel daar het uitzicht en de mogelijkheid uitgebreid a la carte te eten bij op en je hebt alles wat je nodig hebt bij de hand.

Puka-Park-Resort-Pauanui-7

So what so good about it?
Het gevoel dat je in een boomhut verblijft die afgelegen in de natuur ligt is echt onbetaalbaar. De vele ramen in de huisjes zorgen dat je dat nog meer beseft. Dat het strand om de hoek ligt, er tal van wandel routes zijn en je in dit gebied weinig commercie aantreft (geen grote ketens, slechts een aantal restaurants, een bakker, supermarkt en twee shops) maakt het tot de ideale plek om echt tot rust te komen. Tel daar de persoonlijke benadering van de staff aan toe en dit is een ‘match made in heaven’. Dit was mijn absolute rustpunt van de hele reis.

“I took a walk in the woods, and came out taller than the trees.”

Love,
Vi

Puka-Park-Resort-Pauanui-1Puka-Park-Resort-Pauanui-4Puka-Park-Resort-Pauanui-9Puka-Park-Resort-Pauanui-10Puka-Park-Resort-Pauanui-12Puka-Park-Resort-Pauanui-5 Puka-Park-Resort-Pauanui-2 Puka-Park-Resort-Pauanui-16 Puka-Park-Resort-Pauanui-13Puka-Park-Resort-Pauanui-21Puka-Park-Resort-Pauanui-19   Puka-Park-Resort-Pauanui-8Puka-Park-Resort-Pauanui-18   Puka-Park-Resort-Pauanui-3      Puka-Park-Resort-Pauanui-20 Puka-Park-Resort-Pauanui-14Puka-Park-Resort-Pauanui-22Puka-Park-Resort-Pauanui-23

1 Reactie

  • Sapphire schreef:

    I somehow stumbled across your blog while doing a Google search of Les Jardin Des Antipodes in Menton, France, which one of your writers did helpx work at.

    Funny that this post came up on your home page as I used to live in Tairua, the small village across from Pauanui. We celebrated my mums birthday here last year – totally feeling home sick now!

    You have taken some really beautiful photos of the lodge… think I might have to book a stay there sometime soon!

    Sapphire

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.