De Oer Hollandse bucket list

M’n bucket list is ellenlang en het vooruitzicht om alles er het komende jaar vanaf te strepen redelijk onwaarschijnlijk. Dat wordt een ander verhaal als ik het eens iets dichter bij huis ga zoeken. Dan wordt alles toch net ff wat behapbaarder. Zo wil ik nog steeds een keer op m’n fietsje van Amsterdam naar m’n ouders (Merel, Violet…), zijn er nog 100en restaurants waar ik graag een vorkje ga prikken en heb ik in Amsterdam nog veel te veel must see musea af te strepen. Genoeg te doen dus, op die Hollandse bucket list van mij. Vandaag geef ik jou ook een paar mooie voor op je lijstje. Kijken welke je al kan aftikken…

My home town
Ik mag dan wel geboren zijn in Amsterdam, mijn hometown ligt toch echt in het Oosten. Doesburg, een klein hanzestadje dat elke zomer wordt overspoeld door Duitse toeristen. Want toeristisch is het… En met een reden. Dit stadje is 777 jaar oud, kent super mooie straatjes, het oudste restaurant van het land én de allerlekkerste mosterd op aarde. Op je bucketlist dus, al is het maar voor een good old mosterdsoepie.

doesburg

Zaanse schans
Vorig jaar rond het EK waren we voor GirlsLove2Run op zoek naar een oerhollandse fotolocatie. En dan kun je niet om deze plek heen. Overal molens, lieflijke bruggetjes, klompen en Aziaten. Veel Aziaten. Met bussen tegelijk komen ze aan. Mocht je dit op je bucket list willen zetten, ga dan dus wel een beetje om de vakantiedagen heen. (foto’s: Joyce)

zaanse schans

Hollandse stranden
Het Hollandse strand is heerlijk! Vi en ik huurde bijvoorbeeld een tijdje een kantoor op het Scheveningse strand. En mijn allereerste vakantie met m’n liefde was op de camping in Noordwijk. Daar komen we dan ook nog af en toe terug (niet meer kamperend, hell to the no), voor een hapje bij Bries bijvoorbeeld. En die mag gelijk op je bucket list.

Volendam
Als je zelf dus opgroeit in het verre oosten dan ligt een bezoekje aan Volendam een beetje uit de richting. Maar zodra ik me in Amsterdam vestigden moest het er toch echt een keer van komen. Voor mijn verjaardag (top cadeau, nee echt!) trok ik er samen met 2 vriendinnetjes op uit. Vette vis, traditionele pakjes en vreemde accenten. Een middag dolle pret, trust me.

volendam

Onze eigen tropische eilanden
Mijn allereerste vakantie zonder ouders was naar Texel. In een tentje met 3 vrienden. Daar komt dan ook gelijk mijn fobie voor kamperen vandaan. Een flinke bui en ik stond tot m’n knieën in het water. In de tent… I repeat: In de tent. Maar goed, het was verder natuurlijk veel te leuk. En eigenlijk zijn al die eilanden in ons noorden gewoon fijn. Van Texel tot Ameland en Terschelling, gaat dat zien. Al is het maar voor de verse oesters!!

Maastricht
Het voelt een beetje als buitenland. De mensen komen duidelijk uit het zuiden, genieten net wat meer, zien er net wat verzorgder uit. Je komt echt steeds dichter bij Parijs, zeg maar… De winkels zijn dan ook geweldig. Kleine boetiekjes, veel te mooie merken, alles kan.

Heb jij nog absolute Hollandse bucket list tips voor me?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

6 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.