Hoftrammm | Den Haag

hoftrammmtess

De rood gestreepte, creme kleurige trams zijn in Den Haag echt onderdeel van het straatbeeld en nu rijdt er een wel heel bijzonder exemplaar tussen. Tramrestaurant de Hoftrammm! De droom van Bobby van Galen –geboren en getochten in Den Haag-  is uitgekomen. Hij toverde een tram om tot luxe en modern restaurant dat langs alle toeristische hotspots van de Hofstad gaat. Past perfect bij het thema van deze maand. Zin een in culinaire rit door de mooie stad Den Haag? Stap in!

hoftrammm1

What to expect?
Wat is dit onzettend leuk! Ik ben vaak enthousiast maar dit is echt ge-wel-dig. De passagiers verzamelen zich rond de Hoftrammm en staan te trappelen om naar binnen te gaan. Bij binnenkomst worden we verrast hoe mooi en sfeervol het interieur is. Mooie zitjes, een open keuken, een bar en zelfs een toilet. Op de wanden prachtige oude foto’s van Haagse trams en de stad.

Dat de eigenaar oog voor detail heeft is meteen duidelijk. De water en wijn glazen zijn een soort uitgevreede rondjes die keurig blijven staan tijdens de rit, de etagere op tafel is gemaakt van oude houten bilzen en het handvat is van hergebruikte oude tramzitjes. Het leukste is dat je terwijl je verwend wordt met de lekkerste gerechten, je langs de mooiste plekjes van Den Haag komt. Ik voel me net de koningin. Zeker als mensen die bij de haltes op de tram staan te wachten enthousiast beginnen te zwaaien;) Nieuwsgierig naar de make over? Bekijk het hier

hoftrammm2

What to order?
Als voorgerecht krijgen we Chinese pancakes met komkommercrème, avocado-bieten en Gorgonzolamousse die we zelf maken aan de hand van een beschrijving op eetbaar papier wat we ook in de pannenkoekjes verkruimelen. Gevolgd door een goed gevulde soep van krentenmik, gegrilde courgette en draadjesvlees. Bobby komt met kokend water en giet het over het gerecht. Ik krijg een smaakhengel met een theezakje gevuld met andijviebouillon zodat ik een heerlijke smaak kan trekken! Hoe leuk is dat?

Via het Statige Statenkwartier rijden we richting het strand. We rijden langs de zee en vangen nog een glimp op van de zonsondergang.  Het hoofdgerecht is een trio van gevulde parelhoenfilet, een aardappel in eetbare klei en verse groente en een Fanta-rodewijn saus en als kers op de taart ook nog een fantastisch dessert. Een roos van meloen, chocolade mintbros en gemarineerde ananas met een basilicum-yogurt bessen saus om je vingers bij af te likken! We vervolgen onze rit richting het centrum en rijden zelfs langs het huis van mijn dinerdate Fay. Snel appen we haar vriend en vanuit de tuin hebben we naar elkaar gezwaaid! Als afsluiter drinken we een koffielikeur met een Haags bluf.  Een ervaring rijker gaan we naar huis. En hoe doen we dat? Met de tram ;)

hoftrammm3

Where?
Opstappen rond de Grote Kerk, je vertrekt vanuit het centrum en de culinaire rit duurt ongeveer 2,5 uur. Reserveren  kan via de website. 5-gangen diner met wijn arrangement € 72,50 per persoon.

Ik heb -zoveel is denk ik duidelijk- ongelooflijk genoten!


Tess

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

We zijn genomineerd voor de VIVA400!
Super lief als je op ons stemt:) Dat kan t/m 2 november via deze link
En onder de stemmers verloten ze een Renault Twingo, so go for it!

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.