Highlights Swiss Grand Tour | 9 TIPS voor ‘nature lovers’

Voor ons ontvouwt zich een groen glooiend landschap. Het zicht is weids, de huizen traditioneel en de bergtoppen in de verte ruig en wit. Het is hartje zomer en wij rijden door Zwitserland. Twee chicks in een flitsende bolide. Dit is het land waar jaarlijks duizenden landgenoten naar toe reizen om van de pistes af te dalen. Reden voor ons om in de zomer te ontdekken wat Swiss -met haar rauwe natuur en urban cities- te bieden heeft. En hoe kan dat beter dan de Swiss Grand Tour te volgen. Omdat er te veel moois is om op te noemen, deel ik vandaag mijn favoriete natuuravonturen met je.

Swiss Grand Tour

Nature highlights Swiss Grand Tour
De Swiss Grand Tour bestaat uit 1600 Km Zwitsers avontuur die je langs de mooiste spots van het land brengt. Door dit land toeren is al een highlight op zich zelf to be honest. Fijne muziek door de speakers, ramen open (of dak;) en gaan met die banaan. Mijn vriendinnetje – een autogek en wildebras- verslond het wegdek met liefde en zo kon ik heerlijk genieten van het uitzicht dat na iedere bocht anders was. Deze highlights (die ik heb gedaan of in sommige gevallen graag had willen doen) zijn wat mij betreft de absolute aanraders voor een ‘perfect Swiss stay’!

1. Slaap op een boerderij
Dit is misschien wel de mooiste kennismaking die we met Zwitserland hadden. Logeren bij een in eerste instantie volstrekt vreemde familie, die zo hartelijk blijkt dat je tot middernacht met elkaar praat, naar elkaar luistert en leert over de verschillende levens die ieder heeft. De Familie Neuenschwander zorgde er voor dat we ons binnen mum van tijd helemaal thuis voelde. Wat een bijzondere ervaring!

Swiss Grand Tour 2. Visit a view point
Ja het barst er van in Zwitserland, en dat heeft een reden: view points zijn adembenemend. Ieder uitzicht is namelijk anders en zo mooi anders *zwijmel* Swiss views ROCK!

SwissGrandTour113. Rent a Bike
Of je nu een mountainbike wil of juist een e-bike, en of je nu spannende trails wil doen of over geasfalteerde wegen wil laten voortduwen, eigenlijk kan alles. De uitzichten zijn prachtig en de verse berglucht zo fijn:)

4. Ga Pijl en boogschieten
Onze hang naar avontuur zorgde er voor dat we de lokale activiteiten aan een grondige inspectie hebben onderworpen. Zo stuitte we bij Go-In Events op een trail van een aantal kilometer door het bos waar iedere paar honderd meter een ander rubberen dier stond. Aan ons de eer om hem te vangen… met pijl en boog. Twee city girls on a mission. Wat een plezier!

Swiss Grand Tour Swiss Grand Tour

5. Beklim een touwbrug
Langs de Grand Tour vind je er verschillende: spannende touwbruggen over ravijnen. Het wiebelt, geeft je prachtig uitzicht en de adrenaline is verslavend. De Carasc Tibetan Bridge staat op mijn wish list!

6. Find  yourself a lake
De meren in Zwitserland zijn stunning. Sommigen liggen hoog in de bergen andere aan de voet van grote steden -zoals Lake Geneva- en met een beetje geluk zijn ze zo vlak dat je het landschap in spiegelbeeld ziet.

SwissGrandTour6

7. Eet van kaasfondue
Dit lekkernij eten ze in Zwitserland -naar eigen zeggen- in de winter wekelijks. Dus toen we door het bekende Emmental reden, konden we natuurlijk niet anders dan een fondue van deze bekende kaas proberen. Stiekem heeft dit natuurlijk niks met natuur te maken maar op een lege maag kun je natuurlijk niet hiken, klimmen of mountainbiken;) Onze kaasfondue proeverij mondde uit is een waar eetfestijn. #yumm

Swiss Grand Tour

8. Hike your heart out
Als iets je hoofd tot rust brengt dan is het wel onderdeel zijn van de natuur. Met al haar woeste rosten, intens blauwe meren en bizarre afgronden. Onze slaapplek ‘Berghaus Eisee‘ lag op de Steinbock trek, een schitterende route dwars door de bergen!

SwissGrandTour18SwissGrandTour3

9. Watch the sunrise from a mountain
Op welke prachtige berg je ook een nachtje doorbrengt#aanrader -Essighorn, Matterhorn of de Brienzer Rothorn zoals wij- in alle vroegte (lees: om 04:45) opstaan om de zon te zien opkomen over de verlate bergen is het zo waard. In alle stilte ben ik omhoog geklommen en iedere seconde in me opgenomen. Onbetaalbaar!

Swiss Grand Tour

“Switzerland shows that the poetry of nature is still very much alive!”

Love,
Vi

PS: Nieuwsgierig waar je tickets kunt kopen naar Zwitserland? Dan kan Swiss je vast verder helpen.

SwissGrandTour17SwissGrandTour20SwissGrandTour14SwissGrandTour19Swiss Grand Tour Swiss Grand Tour Swiss Grand Tour Swiss Grand Tour Swiss Grand Tour

2 Reacties

  • elise schreef:

    Wat leuk om te lezen. En wat een prachtige foto’s. Die sunrise foto, wauw!!

    • Viola schreef:

      Hoi Elise! Dank je:) De sunrise was ook echt een intens bijzonder moment. Helemaal alleen op de berg zijn (nou ja, zo voelde het;) en dan getrakteerd worden op de jackpot van moeder natuur! Aanrader. Lfs, Vi

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.