FRANKRIJK | Highlights Saint-Etienne

mei 2016

Ik weet nog dat ze me over deze stad vertelden ‘echt een designstad Vi, die moet je bezoeken’. Ik weet ook nog dat ik dacht ‘Ik heb niks met designsteden. Ik hou uren tafelen, Franse wijn drinken en slenteren door smalle oude straatjes.’ Boy, was I wrong! Design uit zich natuurlijk niet alleen in minimalistische gebouwen en kunstzinnige exposities, het uitte zich hier juist in de toffe aankleding van restaurants, op je bord, in de straten en bij de urban-style expo’s. Suddenly I’m a fan, en daarom vertel ik jou nu dat je er echt eens heen moet. Als je van lekker eten, shoppen, expo’s en chocolade tastings houdt tenminste. Dan is Saint-Etienne namelijk the place to be. Eat & art your heart out baby!

Saint-Etienne19

Saint-Etienne, de kunst van het ontdekken
De kunst ligt hier in Saint-Etienne op straat. Letterlijk. Want naast de hyper moderne gebouwen kun je slenteren door de kronkelige straatjes van het oude centrum, en zie je op de verschillende pleinen werken van designers en kunstenaars. Een mooie mix van historisch en modern.  Eigenlijk kom je ogen tekort in deze stad en dat smaakt naar meer.

Saint-Etienne1

9 x Highlights Saint-Etienne

Ik heb hier alles in het teken gezet van het ontdekken van de stad en haar design. Dus ben ik letterlijk mijn zintuigen achterna gegaan. In deze lijst met ontdekkingen vind je dus plekken om te bekijken, om te proeven of om te beleven. Go for it!

# Begin je dag met koffie of thee @Breves de Table
Zowel de plek als hun koffie is kunst op zich:)

Saint-Etienne14

# Zoek de gratis kunst in het centrum
Moderne werken in de stad of subtiele beelden zoals deze duiven, je vindt ze op verschillende plekken in de stad.

Saint-Etienne12

# Proef de beste chocola @ Weiss
Weiss is een begrip in Saint-Etienne en ver daar buiten. Hoe kan het ook anders met een bedrijf dat zo’n rijke historie kent. Liefde met een hoofdletter L:)

Saint-Etienne11

# Laat je meenemen naar een nieuwe wereld @ Cite du Design
Deze plek is best wel omstreden omdat oude panden zijn vervangen door moderne gebouwen en natuurlijk is niet iedereen blij met zo’n grote verandering. Deze oude wapenfabriek is nu een creatief gebied met verschillende expo ruimtes die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken!

Saint-Etienne16

# Go back to nature @ Gorge de la Loire
Deze plek is absoluut adembenemend. Geen mens te bekennen, prachtige uitzichten en schitterende natuur. Een plek om even uit te blazen en simpelweg te genieten.

Saint-Etienne8

# Proef al het goede van Frankrijk @ Demain les Vins (de wijnen van morgen)
Als ik een souvenir mee naar nederland had mogen nemen dan was het deze wijnbar geweest:) De passie en kennis van de jonge eigenaar zorgt er voor dat je aan zijn lippen hangt. Een prachtige zaak, ongekend mooie en bijzondere wijnen en heerlijke kaas plankjes en vleeswaar. Hoe kan het ook anders:)

Saint-Etienne20

# Laat je smaakpapillen verrassen @ Un Elephant dans un Jeu de Quilles
Een boutique restaurant met een prachtig interieur, een schitterende wijn collectie en een award winning  menukaart. Big big like:)

Saint-Etienne18

# Pluk de nacht @ Saint-Etienne
Ook ’s nachts geeft de stad een super relaxte vibe af. Reden om dus lekken naar huis te slenteren na het eten en van de mooi verlichte gebouwen te genieten. Met een beetje geluk kom je nog een light show tegen die de gebouwen versieren. Je bent immers in een designstad:)

Saint-Etienne20

“Explore the crazy, embrace the unknown!”

Wat een fijne plek is dit.
Love,
Vi

Saint-Etienne7Saint-Etienne17Saint-Etienne15Saint-Etienne13Saint-Etienne6 Saint-Etienne2Saint-Etienne9Saint-Etienne5 Saint-Etienne4  Saint-Etienne3

7x to do tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Must see, verblijf en vervoer

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

ALGARVE | Foodtour in de Algarve

Een 5 uur durende foodtour door het kleurrijke Olhão.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *