Highlights Kroatië | Luxe Roadtrip ‘Oysters & Wines’

De natuur is er groener dan groen, de gele bloemen steken trots af tegen de glooiende bergen en de zon schittert zo mooi op de zee dat het uitzicht geen moment verveelt. De route krult langs kliffen, over bruggen en langs uitkijkpunten die keer op keer je adem doen stokken. En aan het eind van de dag word je getrakteerd op het zachtste licht, waardoor de uit de zee stekende bergen zachte schimmen worden. Grab your friends, a luxurious convertible and your suitcases girls, we gaan roadtrippen in stijl langs de Kroatische kust.

Kroatie11

Highlights Kroatie
Het is een heerlijke manier om een land te verkennen: zelf rondrijden en stoppen waar je zin hebt. Om foto’s te maken, kleine paadjes te bewandelen of boven op een berg een winetasting te doen op misschien wel de mooiste plek van dit land #truestory. In vier dagen tijd toerde ik -samen met vriend, fotograaf en Kroaat Danijel- door het zuiden van het land. We volgenden de ’trail of oysters & pearls’ and god was that goooooood. Kroatie blijkt namelijk een fantastisch wijn- en oesterland. Ik hoor je denken “Wijnen in Kroatie?!” Yes, M’am en ze zijn goddelijk! (Zo goddelijk dat ik precies de toegestane liters mee naar huis heb genomen in het vliegtuig, oké maybe ietsje pietsje meer *oeps* #confession;)

 

4-DAAGSE ROADTRIP ROUTE

 

Dag 1:
Airport, car pickup 
Je kan natuurlijk zelf naar Kroatië rijden. Heb je daar geen tijd voor, dan is vliegen ideaal. Naar Dubrovnik vlieg je tegenwoordig rechtstreeks en bij aankomst kun je gelijk een huurauto oppikken (bijvoorbeeld bij Sixt, div goede ervaringen mee gehad). Het is zalig weer in Kroatie dus als het even kan: boek een convertible voor de ultieme roadtrip in stijl!

RoadtripKroatie16

Roadtrip to Ston
De rit naar Ston duurt zo’n 2 uur en is prachtig. Dit kleine stadje staat bekend om drie dingen: oesterfarms, zoutvlakten (plus museum) en historische stadsmuren waar je overheen kunt wandelen. Alle drie een aanrader. Er zijn wat oesterfarmers die je met de boot naar een idyllisch eilandje brengen voor oester & wine tastings. Ultiem genieten op het water en natuurlijk verrukkelijke wijn en oesters!

Tip: Stop naar hartelust onderweg voor foto’s:)
Tip 2: overnacht bij Vila Koruna (waar ze je welkom heten met een snaps die je instant vrolijk maakt;)

RoadtripKroatie1

Dag 2: 
Begin je dag met een bezoek aan de zoutvlakten en het zoutmuseum. Heb je daarna de culturele smaak te pakken, wandel dan over de stadsmuren terwijl je de baai kunt overzien. Na een uitgebreide seafood lunch ga je de weg weer op voor je volgende roadtrip avontuur.

Roadtrip to Orebic
Dit gebied staat bekend om haar prachtige wijngaarden. Perfect dus om de vele wijnhuizen van een bezoekje te voorzien. Als je even de kans krijgt, rij of wandel door de tunnel naar de andere kant van de berg om het beste wijngebied ‘Dingac’ van deze streek (misschien wel van het land) te aanschouwen. Prachtige natuur en spraakmakend uitzicht over de zee. Heerlijk! Skaramuca, Matusko en Madirazza zijn wat fijne wijnhuizen. Mijn absolute favoriet: Skaramuca!

Tip: Slaap in Grand Hotel Orebic en reserveer een tabeltje in familie restaurant Konoba Karako

RoadtripKroatie18

Dag 3:
Orebic is de plek waar je -met convertible en al- op de ferry naar eiland Korcula stapt. In de vroege ochtend over het water suizen is een heerlijke manier om wakker te worden en eenmaal aangekomen in stadje Korcula (yes, zelfde naam als het eiland) staat je één en al cultuur, historie en natuurlijk weer goddelijke wijn & seafood op te wachten. Deze plek is echt een enorme aanrader. Smalle straatjes, leuke musea, een heerlijke boulevard. Ik vond het zo leuk dat ik er zou blijven slapen als ik het over kon doen:)

RoadtripKroatie15

Roadtrip Korcula
Het eiland Korcula is groot genoeg om er een paar dagen te genieten. Heerlijke baaitjes, zalige wijntastings en locale ondernemers die met lokaal fruit of vergeten kruiden de fijnste producten maken. Mijn favorieten: EKO SKOJ en de wineries en jam maakster in Smokvica!

RoadtripKroatie19 RoadtripKroatie20

Dag 4:
Het is tijd om de ferry terug te pakken en naar het vliegveld, of liever nog naar Dubrovnik te rijden en daar nog een paar dagen te genieten. Open dakkie, wind in je haren en heerlijk genieten van die schitterende slingerweg die je langs de kust terug voert. Wat een heerlijke trip!

“This day is journey,this very moment an adventure!”


Vi

Handige Roadtrip tips voor Kroatie

1) Ga in het voor of naseizoen! Dan heb je nog meer kans op idyllische standjes he-le-maal voor jezelf:)
2) Heb je een extra dag, ga dan naar eiland Mljet. Hier heb je een prachtig nationaal park.
3) Ben je island hopper, sla dan vooral Lopud (bij Dubrovnik) niet over.

RoadtripKroatie10RoadtripKroatie9 RoadtripKroatie8RoadtripKroatie5 RoadtripKroatie4RoadtripKroatie3RoadtripKroatie2RoadtripKroatie6RoadtripKroatie7

3 Reacties

  • Margriet schreef:

    Prachtig prachtig, en de foto’s ook!

  • Jet schreef:

    Staat vanaf nu op mijn must visit lijst! X

  • Fleur de Graaf schreef:

    Wat een leuk verslag Viola!, ik ben dit jaar in juni geweest, een geweldige roadtrip door Kroatië helemaal naar onze wensen samengesteld, wel werd een verrassingsreis , op reis naar Kroatië met bestemmingen onbekend. We gaven onze wensen en budget door aan de meiden van Puur Kroatië. Een aanrader! Wat een gave reis , wat een beleving. de mooiste plekken, midden tussen de locals, de meest bijzondere accommodaties, 2 nachten ook geslapen in een vuurtoren. Wil je het echte Kroatië leren kennen , hou je niet van massatoerisme en grote hotels, bungalowparken, megacampings, kijk dan eens bij puur Kroatië, zij weten echt alles over het land en juist de verborgen en mooiste plekjes. Volgende jaar wat verder naar het zuiden en ook hier maar eens kijken waar jij geweest bent.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.