Het mooiste chalet in de Kitzbüheler Alpen

Maanden lang heb ik me verheugd op deze reis naar Oostenrijk met Rio en mijn lief. Dat we naar de Kitzbüheler Alpen wilden was al lang en breed duidelijk en ook de outdoor uitrusting voor Rio was geregeld. Alleen nog een accommodatie. Niet geheel onbelangrijk:) Het was best lastig om iets te vinden wat precies aan onze wensen voldeed, maar toch vonden we het mooiste chalet in de Kitzbüheler Alpen!

Het mooiste chalet in de Kitzbüheler Alpen
Chalet im Brixental
Ik heb altijd al eens in een echt houten chalet willen slapen. En ondanks dat ik al heel vaak in Oostenrijk ben geweest is die droom nu pas uitgekomen! Ons knusse chalet staat op een heuvel middenin de natuur met een geweldig wijds uitzicht. Rio heeft letterlijk z’n eigen speelweide:) Het dichtstbijzijnde stadje Wörgl ligt in het dal op nog geen 10 minuten rijden. Tegenwoordig zijn veel chalets van houten planken gemaakt, maar ons stulpje is nog echt van boomstammen gebouwd.
Het mooiste chalet in de Kitzbüheler Alpen
Chalet im Brixental is een kleinschalig park. Her en der verspreid over de berg staan 8 chalets. Allemaal met veel privacy, zodat het net lijkt alsof je de enige gast bent. Ideaal voor wandelaars (de Kitzbüheler Alpen zijn een outdoor walhalla), natuurliefhebbers of als je zin hebt in een romantische getaway. Volgens mij is het hier ook heerlijk voor gezinnen met kids. Die kunnen zich onbeperkt uitleven in de weilanden, zonder dat iemand er last van heeft. En ook in de winter is het hier goed vertoeven met 275 kilometer aan pistes!
Het mooiste chalet in de Kitzbüheler Alpen
Oh en we zijn dolgelukkig met de keuken! Die is onwijs ruim met alles er op en er aan. Thuis gaan we best wel vaak uit eten, maar hier hebben we pas 1 keer buiten de deur een happie gedaan. We vinden het veel gezelliger om in ons eigen chaletje te kokkerellen en een wijntje te drinken. Na een dag hiken in de bergen springen we onder de warme douche, pyjama aan en nergens meer heen. Narcos, onze favoriete serie van het moment zetten we aan en chillen maar. Genieten:)
Het mooiste chalet in de Kitzbüheler Alpen

Stiekem zou ik hier wel kunnen wonen:)


Manon

You can follow us on BlogLovin, Facebook, Instagram & Twitter

Chalet im Brixental zithoek - 1

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.