Herfst…

Zoals elke dag wandelde ik gister met Donna door Jesmond Dene. Het regende, het was koud en grijs, kortom herfst. Het meest depressieve seizoen, schijnt.  Ik heb er tot nu toe nog niet zo veel last van. Heel eerlijk, ik vind het misschien wel het mooiste seizoen. Natuurlijk is 30 graden op een hagelwit strand altijd beter en maakt niets blijer dan de ontluikende lente. Maar de herfst, serieus, het heeft wel iets.

IMG_0960

It can only get better
In de zomer verwachten we zon en 25 graden en dus gaan we vloekend en scheldend over straat wanneer het weer niet meewerkt. In de winter verwachten we sneeuw en vrieskou, same story als dat niet gebeurt. En ook in de lente hebben we vaak rooskleurigere verwachtingen dan de werkelijkheid. En dan de herfst… Een heel ander verhaal. We verwachten regen en grijze luchten en als dan een keer de zon schijnt is het feest! Met andere woorden, we genieten gewoon meer van wat we hebben:)

Processed with VSCOcam with c3 preset

The perks
Even serieus. In de zomer is het in Nederland ook wel eens 15 graden. Ik krijg dan zin om een cafe binnen te lopen en casual een warme choco te bestellen, maar ik doe het nooit. Is toch een beetje raar. In de herfst kan dat gewoon. Ook op een Indian summer dag met 18 graden. Daarbij komt dat de Herfstthee van Pickwick -die zo goed is dat ie een eigen artikel verdient- weer in de winkel ligt en dat ook pepernoten gewoon mogen. Oh en wat dacht je van de PSL van Starbucks of de openhaard. <3

Some people feel the rain, others just get wet.
Ik vind dit altijd een prachtige uitspraak en het is zo waar! Wie heeft bepaald dat regen valt onder ‘slecht weer’? Embrace it! Kleed je ernaar en geniet ervan. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar op de momenten dat ik de regen voel word ik er ook echt blij van. Toen ik gisteren dus in Jesmond Dene door de regen liep, was ik perfect voorbereid. Ik had m’n kaplaarzen aan, m’n mega hoed op én een kop herfstthee in m’n handen. Dat was echt het beste idee ooit… al zeg ik het zelf.

Processed with VSCOcam with c3 preset

So much to look forward to
Herfst is het seizoen voor de feestdagen. Ik hou van de feestdagen. De gezelligheid van Sinterklaas, de warmte van kerst en de parties van oud en nieuw. Call me lame, maar ik kijk daar echt naar uit. Ben ook nu al aan het plannen. Wie komen er langs, wat gaan we doen, eten en cadeau geven. Als die dagen er eenmaal opzitten begint bij mij pas de depressie. Nog minimaal 3 maanden kou, grijze luchten en (pardon my French) kutweer.

Beautiful
Mijn hele telefoon staat vol met foto’s van de herfst. De kleuren doen het gewoon net iets beter. Zolang de zon schijnt… Nothing beats a forrest in fall.

Dus mocht je komende maanden helemaal klaar zijn met de herfst, embrace it! Oh en neem die herfstthee mee naar buiten. Echt, dat werkt gewoon!

 ♥
Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

We zijn genomineerd voor de VIVA400!
Super lief als je op ons stemt:) Dat kan t/m 2 november via deze link.

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.