Handbagage inpak tips voor je city trip

In mijn travel girl carriere heb ik een aantal prachtige, verre reizen mogen maken. En dan ga je natuurlijk niet even voor een weekendje op en neer. Met een stedentrip is dat een stuk makkelijker. Je stapt op donderdagavond in het vliegtuig en vertrekt op zondagavond weer naar huis. Blijf je binnen Europa en boek je een beetje slim, dan is zo’n tripje ook nog eens heel budget vriendelijk. EasyJet, Ryanair of Transavia brengen je voor een klein bedrag het halve continent over. Daar zit echter wel een voorwaarde aan vast… Handbagage. Want wie bagage incheckt komt een stuk minder voordelig uit.

Een weekendje in een stad betekent vaak veel lopen, shoppen, eten en avondjes stappen. Met zoveel verschillende activiteiten moet je een beetje slim zijn met wat je meeneemt. Voor een hele dag slenteren en shoppen kies je voor comfortabel, maar een avond stappen doe je niet op je wandelschoenen. En dan moet alles in een inimini handbagage koffertje gepropt worden.  En vergeet vooral niet dan al je aankopen daar ook weer mee terug moeten;) Hoe dan!?

Schermafbeelding 2014-10-03 om 12.07.48

Kofferkeuze
Het hele proces begint al bij je koffer. Wat neem je mee. Ga je voor een simple rugzak of reistas, of kies een handig koffertje met wieltjes. Dat laatste heeft zeker mijn voorkeur, aangezien ik op het vliegveld 9 van de 10 keer haast heb en een rugzak gewoon net iets minder lekker rent… Maar ook in handbagage koffers zijn enorm veel varianten. Vi heeft een super handige test gedaan, die je helpt met jouw ideale keuze.

DSC_0017

Shoes
Met één paar schoenen reizen is wat mij betreft onmogelijk. Al ga ik één nachtje… Ik wil overdag gewoon comfort op m’n sneakers en ’s avonds va va voom op een paar goede hakken. Het liefst ga ik ook nog hardlopend de stad door en zijn hardloopschoenen dus onmisbaar. Gelukkig heb ik daar iets op gevonden. Mijn Nike Free’s kunnen namelijk als sneakers en als sportschoenen door. Met 2 paar schoenen heb ik dan alles gecoverd. Valt mee he!

What else
Als ik echt een lang weekend weg ga dan gaat er een extra broek mee in de koffer. Een aantal shirts, if necessary een trui en een jurkje (lbd is echt altijd goed). Het lastigste is de toilettas. Na al die tijd blijft het een probleem. 100ml van alles, ik vind het een gedoe. Wat altijd meegaat is een roldeo, een tasje met make-up, make-up remover en vaak een klein flesje shampoo. Geen hele beautylijnen dus. Ik word al zenuwachtig als ik er aan denk. Meezeulen van krul- en stijltangen, haarlak en smeersels. Niet voor mij…

DSC_0001

Inpakritueel
Ik zorg er altijd voor dat de ene helft van mijn koffertje bestaat uit kleding. De andere helft is gereserveerd voor m’n toilettas, sokken, ondergoed en laptop (blogger zonder laptop bestaat niet;). De bovenkant van mijn koffer is dan voor schoenen. Reis ik met KLM en tegenwoordig ook Ryan Air, dan gaat er een klein tasje mee met paspoort, geld en telefoons. Bij EasyJet prop ik dat braaf, maar zeker niet van harte, bij m’n handbagage naast m’n toilettas. Op deze manier weet ik altijd zeker dat alles meekan

Shoppen
En dan zit de city trip er weer op. Je hebt heerlijk gegeten, gedanst, maar ook veel geshopt… Hoe krijg je dat ooit weer in je koffertje? Als je netjes 1 paar extra schoenen en een kleine beauty verzameling hebt meegenomen, kom je wel weg met een paar nieuwe aankopen. Ben je echter uitgerekend dit weekend verliefd geworden op die nieuwe winterjas, laarzen, 2 bh’s en 3 shirts? Dan wordt het layeren. Ik heb wel eens als een michelin mannetje in het vliegtuig van Londen naar huis gezeten. Zwetend als een otter, maar alles mocht mee.

Heb jij nog goede travestips voor city trips? En wat gaat er altijd mee in jouw koffertje?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.