Grand Hotel Opduin | Texel

Wie wel eens op de Wadden eilanden is geweest, weet dat je hier heerlijk kan uitwaaien. Geen files, geen drukte en (als je wilt) even geen internet. Wat je er voor terug krijgt? Rust, zee en strand. Desondanks was het er al ongeveer 10 jaar niet van gekomen om de boot te pakken en die kant op te gaan. Extra speciaal dus, dat ik afgelopen weekend de kans kreeg om dit deel van Nederland te herontdekken. En ik ben om, we gaan in augustus weer naar Texel!

We namen de veerboot vanuit Den Helder en vertrokken richting Texel. Eenmaal daar wilden we ons natuurlijk helemaal onderdompelen in het Texelse leven en waar kan dat beter dan bij Grand Hotel Opduin?

Texelse Ambience
Al meteen bij aankomst voel je de rust van het hotel. Het vrijstaande gebouw ligt midden in het nationaal Park Duinen van Texel. En, niet onbelangrijk, op 5 minuten lopen van het strand. Het hotel is heerlijk rustgevend ingericht. De kleuren en het meubilair matchen met de omliggende duinen. Zelfs de kunst is helemaal afgestemd op de zee en het strand, I like it!

DSCF5344Hotel-texel-bras

Local Food
Alle gerechten in dit hotel worden vers en ter plekke bereid. Om dit te bewerkstelligen werken ze zoveel mogelijk met lokale ondernemers en dat proef je! De heerlijke garnalen, kokkels en stukken vis en vlees komen direct van het Texelse land en de Waddenzee. We kwamen ’s avonds van de boot af en konden niet wachten om aan te schuiven. Vooraf stonden de lekkerste oesters en garnalen op het menu. Daaropvolgend kregen we een zalig stuk vlees voorgeschoteld en als nagerecht genoten we van een prachtig toetje, die aan tafel nog voorzien werd van warme chocoladesaus door de chef zelf. Ben je van plan om te gaan? Dan weet ik zeker dat de chef, Aart Wijker, en zijn super aardige team ervoor zorgen dat je aan helemaal niks te kort komt.

NB Op zaterdagavond kan je genieten van een enorme rijsttafel die bereid wordt door Javaanse Danny Wanei.

DSCF4243DSCF4591

Sleeping
De kamers variëren qua grootte en uitzicht. Wil je all the way gaan, dan kun je kiezen voor een kamer met uitzicht op zee. Wij hadden zelf de junior suite met precies dat geweldige uitzicht! Niets lekkerder dan ’s ochtends de gordijnen opentrekken en de opgaande zon te bewonden.2015-03-121DSCF5368

Ambience
Zelfs als het weer op z’n Hollands even tegenzit, is er genoeg te beleven in het hotel. Zo hebben ze een fantastische Wellness & Beauty waar je even helemaal kan genieten van de omgeving. Daarnaast hebben ze een heus zwembad, een tennisbaan en is het strand met elke weersomstandigheid gewoon genieten. Mocht je toch niet helemaal gemaakt zijn voor regen en wind, ren dan op je allerhardst van het hotel naar het strand en strijk neer bij Paal 19,5. Een fijne hotspot. Nu werden wij verwend met de eerste tekenen van de aanstaande lente en hebben we alle tijd genomen om over het strand te lopen. Als dit geen verwennerij is, dan weet ik het ook niet;)

Hotel-texel-zwembad

Wadden Tips
Hou je van dieren? Als je in de (aanstaande) lente of zomer gaat zorg dan dat je een bezoekje brengt aan de schapenboerderij! Hier worden nu dagelijks tientallen lammetjes geboren die je mag vasthouden. Heb je een groot budget en zin om heel erg lekker uit eten te gaan? Ga dan naar By Jef. Dit chique restaurant staat zelfs in de Michelin Guide. Ben je een daredevil? Ga dan eens langs het paracentrum in Texel. Je kan hier leren vliegen of parachutespringen. Wij kozen voor het eerste en dat wat echt fantastisch! Even zin om iets toeristisch te doen? Neem dan de garnalenboot. De boot vertrekt 2x per dag vanaf de OudeSchild. De vaart duurt ongeveer 2/3 uur en als je geluk hebt mag je aan het einde je vers gevangen garnaaltjes opeten!

Het was zo heerlijk om weer eens op Texel te zijn, dat ik hieronder nog een kleine impressie heb toegevoegd :)

Ben jij wel eens op de waddeneilanden geweest?

Mila

11052544_10152613071357447_6830000096178409039_n7cff728c999933ce542a5313232c74deDSCF4273 DSCF4341DSCF5038

DSCF4666DSCF5463

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.