Go Toscane | ‘Foodcation’ met kids

Als ik aan Italie denk loopt het water me bijna direct in de mond. Meloen met prossciutto, anti-pasti, vers gemaakte pasta, truffels, om over het Italiaanse ijs en de wijnen maar niet te spreken. Met kids vergt rustig en lang tafelen toch even wat aanpassingsvermogen. Dus vloog ik met mijn twee mannen naar een speciale plek in Toscane. Volledig ingericht voor kids zodat je als ‘mom and dad’ meer tijd hebt om (wat) rustig(er) van al dat lekkers te genieten. Mét huur bolide bij de hand natuurlijk, om toch lekker op avontuur te gaan. Sounds like paradise to me!

GoToscane10Camping Village
“Vinden jullie jezelf het type voor zo’n vakantie?” Onze campinggenoot kijkt me vragend aan. “Eerlijk gezegd niet” hoor ik mezelf zeggen terwijl ik naar Maarten wijs. “Hij is een ervaren kampeerder. Sterker nog, hij heeft het nú al over de ‘ruige mannen weekenden’ als Yale straks een jaar of zes is. De term ‘Camping Village’ werd dus niet direct met luid gejuich ontvangen.” Reden temeer om de vooroordelen aan de kant te zetten en eens gewoon zelf te ontdekken of dit iets of juist niets voor ons is.

GoToscane5Let’s be real
Op de laatste dag van deze trip kijkt Maarten me aan en zegt: “Let’s be real. Ja, het is gigantisch. Een dorp waar in het hoogseizoen 4500 mensen kunnen verblijven en ja het barst er van de kinderen en Nederlanders. Maar ik snap waarom mensen hier heen gaan.”

GoToscane14Goooooooooo Eurocamp!
Gedurende de week is onze mening veranderd. Why? Het gebied is echt schitterend, ons huisje lag verscholen in het groen, naast ieder restaurant (er waren er vier) vind je een speeltuin, de wijnshop (waar we heel wat tijd hebben doorgebracht dankzij de fantastische eigenaar) zit naast een speelhal, de zwemparadijzen zijn volledig van zacht anti-slip rubber gemaakt met ondiepe delen voor kleintjes en stroomversnellingen en glijbanen voor de grotere kids (en de vaders #truestory). Met andere woorden: je kleine hoeft zich geen moment te vervelen, is veilig en maakt nieuwe vriendjes en jullie hebben dus tijd om van dat wijntje, die anti-pasti en het Toscaanse uitzicht te genieten. Scooooooooore!

GoToscane1

Deze trip kan niet meer stuk!
Andere fijne bijkomstigheid. Kids hebben de neiging op dingen te klimmen, spullen om te stoten of kattenkwaad uit te halen met als gevolg dat iets gesloopt wordt. Per ongeluk -meestal- maar de afkeurende blikken zijn voor veel ouders zo’n straf dat ze liever thuis blijven. Als het hier al lukt om iets stuk te maken, dan maakt niemand zich er ook maar 1 seconde druk om en weet jouw avonturier tijdens het eten te ontsnappen, dan helpen de obers hem/haar waarschijnlijk om er een nog feestelijkere troep van te maken. I love this mindset!

Tips for the ultimate Tuscan ‘Foodcation’

GoToscane11Op Foodcation met je kleintje kan dankzij dit soort plekken dus een ontspannen avontuur zijn voor jullie allemaal. En ben je in Toscane, dan wil je deze roodtips niet missen:

Tip 1: In Toscane zie je vele Kastelen waar je goddelijke wine tastings kunt doen. Voor 4 euro heb je 3/4 kleine glaasjes.

Tip 2: Je bent omgeven met olijfbomen en daar maken ze helder gele olijfolie van. Ook die kun je proeven.

Tip 3: Roadtrippen is een fantastische manier om de glooiende heuvels te verkennen en zomaar langs de mooiste dorpjes te komen. #meteenhuurautoziejemeer

Tip 4: ‘In een zijweg kom je vaak de mooiste avonturen tegen.’ De slingerwegen hebben vele zijpaden waar aan het begin borden staan met “Lunch” of “Wine tasting” Wij struikelden op die manier over de fijnste plekken. #SuperTip

 


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

GoToscane7GoToscane8GoToscane12GoToscane9GoToscane3GoToscane2GoToscane6

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.