GAMBIA | 22 foto’s die je blij maken

oktober 2015

Terwijl ik links en rechts kippen en geiten passeer en mezelf een weg baan over een pad dat bijna geen pad mag heten, voel ik ineens iets aan mijn rechterhand. Het kriebelt, maar niet genoeg om mijn hand terug te trekken. Als ik naar beneden kijk zie ik de glanzend bruine ogen van een klein meisje. Ze grijpt vastberaden mijn hand vast en loopt trots met me naar haar school. Dat is The Gambia. Zacht, liefdevol en benaderbaar. Arm ook. Maar wel op een manier dat iedereen bereid is met elkaar te delen. Dit land is lief en dat maakt me blij.

GoGambia5

Go Gambia – Welcome to the smiling coast
Liefdevol wordt het de ‘smiling coast’ genoemd. En dat is het! Overal waar je komt word je hartelijk ontvangen. Ja, het land is schitterend en de bevolking maakt dit in mijn ogen echt compleet. Natuurlijk proberen ze je af en toe wat te verkopen. Logisch want ze weten niet beter dan dat blanken rijk zijn. Ze zijn overigens minstens net zo trots als je de tijd neemt om hun spullen te bekijken en even met ze te praten. Daarom vandaag een ode aan de Gambianen, die me met hun lach of juist intense blik betoverden tijdens deze bijzondere reis.  Oh, en goed nieuws. Het wordt nu juist zomer mocht je behoefte hebben om de herfst of winter even achter je te laten:)

“A smile is the prettiest thing you can wear.”


Vi

Nieuwsgierig naar mooie trips to The Gambia? TUI heeft verschillende suggesties voor je.

GoGambia12 GoGambia8 GoGambia7GoGambia4GoGambia20GoGambia19GoGambia13GoGambia9GoGambia14GoGambia23 GoGambia22 GoGambia16GoGambia11GoGambia10GoGambia21GoGambia3GoGambia2GoGambia1GoGambia6

Meer Gambia

7x to do tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Must see, verblijf en vervoer

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

ALGARVE | Foodtour in de Algarve

Een 5 uur durende foodtour door het kleurrijke Olhão.

Comments

  1. Bianca schreef:

    The faces of Gambia! Zo mooi!

    1. Viola schreef:

      Echt hè Bianca. Ze toveren echt een glimlach op je gezicht! Les, Vi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *