Genieten van luxe in Limburg

Deze maand besloten wij de luxe op te zoeken in eigen land. Genieten van luxe Limburg wel te verstaan. Het landschap was zo adembenemend mooi en on-Nederlands dat het voelde of we in het buitenland waren. Hoe luxe is dat, een stukje buitenland om de hoek?

DSC_0560k

 

Verblijf
In Zuid Limburg zijn volop leuke hotelletjes en appartementen te vinden. Het uitzicht is bij de één nog mooier dan de ander. Wij verbleven in een appartement in Epen, waar we uitkeken op groene heuvels met schaapjes, paarden en waar af en toe het geluid van een enthousiast kukelende haan klonk.

image

image

Wat is er te doen
In Zuid-Limburg is genoeg te beleven.  In de omgeving zijn talloze mooie wandelingen uitgezet en ook kun je fietsen huren en mooie fietstochten maken. Luxepaardjes die wij zijn, verkenden wij het heuvelland en de popperige dorpjes niet alleen te voet, maar ook per cabrio, de wind woelend door onze haren. Je kunt de Mergelland route van de ANWB volgen voor een dagtocht, die ook langs het drielandenpunt gaat. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden voor het nuttigen van een hapje en een drankje. Als je op zoek bent naar stads vermaak, kun je ook een dagje naar het altijd gezellige Maastricht. Ook Aken en Luik zijn op een steenworp afstand. Je kunt genieten van Limburgse biertjes op terrasjes in het schilderachtige Valkenburg, of –als je op zoek bent naar meer cultureel verantwoord avontuur- de ruïne van Kasteel Valkenburg bezoeken of de gangen van een mergelgrot induiken.
Een absolute aanrader is een rondleiding over een Limburgse wijngaard, bijvoorbeeld het prijswinnende domein Sint Martinus. De Limburgse wijnindustrie is nog jong, maar levert al wijnen van hoge kwaliteit. Tijdens de rondleiding krijg je de kans om verschillende wijnen te proeven.

image

Wining en dining
In het bourgondische Limburg kun je je lol op als je net als wij liefhebber bent van lekker eten en drinken. Ons favoriete restaurant is wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht. Hier word je ontvangen door vinologe Annaline, die met haar gastvrijheid en wijnkennis je avond tot een ware belevenis maakt. De menu’s worden zo samengesteld dat ze passen bij de lokale wijnen van het seizoen. Een menu (drie tot zes gangen) is zo een hele leuke en lekkere manier om kennis te maken met wijnen en verse producten van Nederlandse bodem.
Voor een diner met een view kun je terecht in de vele dorpen in de heuvels. Maar ook een home cooked meal vanaf je eigen terras met een onbetaalbaar uitzicht was voor ons – zeker na een paar dagen decadent uit eten – een luxe op zich.

image

image

Luxe voor nop
Men zegt “voor niets komt de zon op”. Ongelooflijk dat de grootste luxe in het leven gratis is. Als je wakker wordt in zo’n mooie omgeving is het de moeite waard om tenminste één ochtend de zon te zien opkomen. Het is een heerlijk gevoel om op te staan met het vee (alhoewel de schaapjes langer bleven liggen dan wij!) en de witte mist te zien zweven over de heuvels.

DSC_0386k

 


Emily & Victoria

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

  • Simone schreef:

    Zo leuk om te lezen dat je hebt genoten in ons mooie Limburg. Ik woon zelf zo’n twintig minuten van Epen af. Je kunt daar overigens overheerlijke ijsjes eten! :)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.