Genieten in Brabant

Ik ben niet de dochter die met moederdag met een kadootje komt aanzetten. Een dag waarop alle mama’s op de wereld verwend worden vind ik prachtig, maar het is zo commercieel uitgemolken. In plaats van een kadootje doe ik liever iets leuks samen. Ik geloof veel meer in de waarde van tijd met elkaar doorbrengen. Daarom heb ik mijn lieve mama dit jaar verrast met een dagje én nachtje genieten in Brabant. Een gezellig moeder/dochter tripje naar Heeswijk in het Brabantse land.

Hotel De Leygraaf

Logis-hotel De Leygraaf
Na een rit van een uurtje rijden we het Brabantse land binnen. Het landschap is prachtig groen en bosrijk met dartelende lammetjes en paarden in de wei. Aan het einde van het dorp Heeswijk rijden we een rustige weg op waar ons thuis voor deze trip is: Logis-hotel De Leygraaf. Als we binnenstappen staat gastvrouw Saskia al met een glimlach op ons te wachten. De check-in is zo geregeld en we brengen snel onze koffers naar de kamer. Hoppa! Door naar het zonovergoten terras. Saskia schuift gezellig aan en vertelt wat voor leuks we allemaal kunnen doen. Een kookworkshop, wandelen, fietsen of de dorpjes in de buurt bekijken. Voor het Belgisch bierfestival zijn we helaas te vroeg…

Genieten in Brabant - 1 (1)

Happen en trappen
Omdat het zonnetje heerlijk schijnt kiezen we voor de culinaire fietstocht; happen en trappen. Grappig trouwens hoe ik een paar jaar geleden echt de lol niet kon inzien van een fietstocht. Veel te burgerlijk vond ik dat en nu doe ik het zelf ook. En ik vind het nog leuk ook:) De happen en trappen fietstocht bestaat uit 4 verschillende routes waaruit je kunt kiezen. Als je tijd genoeg hebt kunt je er ook meerdere doen. Het leuke is dat je telkens begint en eindigt bij De Leygraaf waar je dan verwend wordt met heerlijke hapjes en wijntjes.

Happen en trappen

Wij kiezen voor de route via kasteel Heeswijk. We krijgen old school een kaart mee en gaan! Op de achterkant staan allemaal aanwijzingen, het lijkt wel een puzzeltocht. We rijden natuurlijk diverse keren verkeerd, maar dat maakt het alleen maar leuker. Ik moet flink doortrappen om m’n moeder bij te houden, want zij fiets heel luxe op een elektrische fiets… De route is prachtig en het kasteel al helemaal. We nemen boeken er gelijk een rondleiding met een gids. Dat is echt een aanrader.

Hotel De Leygraaf diner

Bourgondisch Brabant
De Brabantse nachten zijn lang. De Brabo’s zijn echte levensgenieters. Gastvrijheid en gezelligheid staan voorop. Exactly my cup of tea;) Naast alle lekkere hapjes tijdens onze fietstocht worden we in ons hotel verwend met een heerlijk 3-gangen diner. Als hoofdgerecht krijgen we asperges geserveerd. OMG! Daar kan ik in m’n uppie werkelijk wel een kilo van op. We hebben genoten en de stralende zon was de kers op de taart. Volgende jaar vieren we moederdag weer met een tripje!

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Genieten in Brabant - 7Happen en trappen - 2 (1)Genieten in Brabant - 9Genieten in Brabant - 1 (1)

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.