Food spots in Amsterdam West

Amsterdam-West is hot. Waar eerst veel mensen hun neus ophaalden voor dit deel van de stad komen nu al een tijdje zelfs de Amsterdamse so called hipsters er graag. De toffe tentjes reizen als paddestoelen uit de grond. Ik ben trots op mijn buurtje en support graag de locale ondernemers.

Om een een gezellig hapje te eten hoef ik al lang niet meer op de fiets te stappen naar het centrum. Ik blijf lekker in mijn West-side hangen. Mijn favoriete spots heb ik je al eens verteld en het is hoogtijd voor een update. In deze food spots in Amsterdam-West eet je heerlijk, eerlijk en zonder poesh pash. Enjoy!

Buurman en buurman

Eetwinkel Buurman & Buurman
Dit is mijn stam-restaurant. Of mag je een gelegenheid waar je aan een werkbank eet geen restaurant noemen? Vooral m’n vriend is er kind aan huis, als ik op reis ben eet hij er dagelijks! Hij hoort zo’n beetje bij het interieur en pakt er zelfs z’n eigen drankjes van achter de counter:) Eigenlijk ben ik helemaal geen pizza fan, maar de jongens van Buurman & Buurman zijn echt master in hun vak. Dit zijn de aller-aller-allerbeste houtovenpizza’s! Hun concept is: ‘less is more en wat je gebruikt moet van topkwaliteit zijn’. Alles is biologisch; de sapjes, wijn, biertjes, de vers gemaakt salades en toetjes.

delicaat

Deli-caat
Deze biologische eetwinkel is een feestje om te komen. Dagelijks wordt er een andere maaltijd gekookt. Het is je eigen keuken buiten de deur. Daarnaast hebben ze iedere dag vers brood, quiches en gezonde gebakjes. Homemade! Deli-caat is gezellige spot waar je heerlijk kunt neerploffen op een van de banken of aan de tafel kunt aanschuiven om een hapje te eten. Take away kan natuurlijk ook. Kids meenemen is geen probleem, die vermaken zich prima in de speelhoek. Check vooral ook hun grote assortiment aan biologische producten.

Van t spit

Van ’t Spit 
Je kent ze vast wel, zo’n gril met kippen die al zo lang ronddraaien aan het spit dat ze niet meer te doen zijn zo droog…bleh! Never nooit meer! De kippetjes van Van ‘ t Spit zijn andere koek, die zijn om je vingers bij af te likken! Alleen al de prachtige gril waarboven ze hun krokante kleurtje krijgen is een streling voor het oog. Je bestelt een hele of een halve kip. Daarna kies je de bijgerechten; groenten, salade, patatjes en een sausje. Gewoon lekker thuis op de bank ploffen? No problem, take-away kan  ook.

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.