8 video’s die je hongerig maken naar ‘Food adventures’

Je hoeft niet altijd in een vliegtuig te stappen om te genieten van andere steden en hun heerlijke gerechten. Soms is de passie van ‘local hero chefs’ in combinatie met een camera genoeg. Daarom deel ik vandaag 8 video’s die je meenemen langs de culinaire hoogstandjes van mijn favoriete Europese steden. All you have to do: schenk iets lekkers in (een goed glas wijn bijvoorbeeld), maak wat te eten klaar of bestel het alvast (een must, anders krijg je extreme trek van de video’s) kies een ontspannen plek uit en ga er rustig voor zitten. Warning: these videos make you hungry for food adventures!

Milaan – Yokohama
De stad waar ik met Manon ooit met de auto in een dodgy wijk vreselijk verdwaalde omdat we bedacht hadden goedkoop te gaan kamperen #fail We eindigden trouwens in een luxe hotel:) In dit restaurant heb ik drie jaar geleden samen met mijn liefde gegeten. One word: LOVE.

Berlijn – Chutnify
Een hilarische trip met Fiek, Frans en Manon waarbij we rennend in de gruwelijke kou de stad besloten te verkennen #bestideaever #not Nu wil ik terug om dit te proeven.

Wenen – Schrittesser
Eens in de zoveel jaar ga ik met mijn ouders en broer op weekendtrip. De laatste was naar Wenen waar we uren hebben geslenterd, paardenshows hebben bekeken om ons vervolgens te storten op zalig eten. Grappig hoe je aan dat soort dingen merkt dat je ouder wordt. Vroeger moest ik er niet aan denken, nu vraag ik me af ‘wanneer gaan we weer?’.

Parijs – La Guinguette d’Angèle
Fiek’s tante woont hier en dat heeft ze geweten. Met z’n vieren zijn we naar Parijs gereden om ons een lang weekend onder te dompelen in de wereld van Franse wijnen en kaasjes. Liefde gaat ook bij vrouwen gewoon door de maag:)

Lyon – Crock n Roll
De stad waar ik als klein meisje kwam en die nu vooral ken van de vreselijke files omdat hier alle snelwegen van Frankrijk bij elkaar lijken te komen. Recentelijk reed ik er nog twee keer door, toen ik naar Alpe D’Huez ging om te wintersporten en toen we prachtstad Dijon bezochten. Volgens mij wordt ’t tijd voor een hereniging en dan vooral met deze chefs:)

Stockholm – El Taco Truck
Dit is dus die plek waarvan ik me al jaren voorneem er naar toe te gaan maar dan ineens roept Jordanië, Zuid Afrika of Gambia harder en dan bedenk ik me dat ik Stockholm daarna wel doe. Iemand tips? Het wordt tijd om m’n voornemen om te zetten in daden.

Amsterdam – &samhoud places street food
De stad waar ik liefde verloren en gevonden heb. Waar mijn zoon het levenslicht zag. Waar je je geen moment hoeft te vervelen. Waar een sloepje op ons wacht in de grachten. Waar ik thuis kom na mooie buitenlandse avonturen. This is home…

 

‘While traveling, be curious about other cultures and an explorer of food.’

Love,
Vi

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.