Fontana: heilzaam baden in luxe!

Soms mag je jezelf best even in de watten leggen. Helemaal als het wellness maand is natuurlijk! En wil je jezelf echt goed verwennen dan is het slim om je eens mee te laten voeren naar onbekende plekken. Neerstrijken waar je nog niet eerder geweest bent. Voor pure rust. Ongekende ontspanning. En absolute pampering! Dit wellness avontuur brengt me naar Groningen. Bad Nieuweschans eigenlijk. Met mijn liefde. Meet Fontana!

FontanaBadNieuweschans4

Kuuroord met heilzame werking
Deze plek hebben we niet zomaar gekozen. In Nederland zijn slechts zes thermaalbaden en dit is de oudste van ons land. Waarom een thermaalbad? Deze baden staan bekend om hun bijzondere (zelfs medische) werking op je lichaam (huid en gewrichten) en dat is natuurlijk nooit verkeerd. Dus dobberen we in het zoute water (dat van 630 meter diepte omhoog gepompt wordt!), laten de ‘massage straat’ -een soort onderwaterwasstraat met stralen- ons lichaam steeds op een ander stuk masseren, en bubbelen we er op los.

FontanaBadNieuweschans5

Een wereld vol weldaad
Natuurlijk kom je niet naar een luxe kuuroord om alleen in een thermaalbad te hangen. Er is meer. En bij Fontana betekent dat een prikkeling van al je zintuigen. Geur, kleur, smaak aan alles is gedacht. En goed ook. Dit zijn onze absolute ‘favorites’:

What we love to do in Fontana:
# Opgietingen!
Wie met enige regelmaat naar de sauna gaat kent het vast. De opgietingen en bijzondere saunasessie met zeezoutscrub, honing of met spetterende berkentakken. Nog nooit was ik bij een kuuroord waar ze zo vaak (ieder half uur) zo’n gevarieerd aanbod aan opgietingen hadden. We kwamen tijd te kort:)

FontanaBadNieuweschans2

Laat je masseren
Bij een dag ultiem ontspannen hoort natuurlijk een massage. Nieuwsgierig als ik ben heb ik zes medewerkers gevraagd welke behandeling zij zouden weggeven aan hun beste vriendin als dat mocht. De reacties: Pantai Luar de Luxe (3x), Hot Oil Wellness de Luxe (1x), Natuursteen massage (1x) Duo Soft Pack (2x) (zoals je ziet kon 1 dame niet kiezen tussen twee behandelingen;).

Op basis van deze adviezen hebben ‘my love and I’ de Pantai Luar (een massage met kruidenstempels die verwarmd worden tot 120 graden) en de Duo Soft Pack (een olieinsmeersessie voor twee en dan gewichtsloos drijven in een warmwaterbed zzzzzzz;) zelf ervaren. And it was gooooooooooood!

FontanaBadNieuweschans3

# Take a walk in the park
Dit oord heeft gewoon een eigen park! Saunatuin heet het, maar als je het mij vraagt is dit geen lullig stukje tuin. Nee, het is een prachtige beschutte omgeving met bosachtige paadjes, water, eilandjes met hangmatten, fitness apparaten, kunst en zelfs een levensgroot schaakspel. Verwacht hier geen dartelende naakte mensen. Badjas is verplicht. You’ll love it:)

FontanaBadNieuweschans6

# Ga culinair bij Waters of the World
Yes, it’s an order:) Wat hier door het team gemaakt wordt is zo’n smaaksensatie dat het een eigen artikel verdient. Daarin lees je dus binnenkort meer over het vijfgangen ‘Chef’s Choise’ diner wat door mijn liefde vanochtend nog ‘het beste diner wat hij ooit gegeten heeft’ werd genoemd. Dit verdien je. Echt!

Last but not least. Als Amsterdammer kan ik je vertellen dat de prijzen voor een bijzonder kuuroord als dit niet te vergelijken zijn met de randstad. Hier viert kwaliteit hoogtij en blijf je lief voor je portemonnee. Zo kun je er bijvoorbeeld mooi een lekker lang weekend van maken. Wellness-Hotels & Resorts -waar Fontana bij aangesloten is- weet hier wel raad mee;)

Wat is jouw favoriete kuuroord en ben jij wel eens in Fontana geweest?


Vi

 

1 Reactie

  • Ragna schreef:

    Toen ik in Duitsland woonde, reed ik er regelmatig vlak langs, helaas nooit gegaan. Maar wie weet! Zou wel heel lekker zijn na mijn bevalling. :)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.