Hoe stap je fit uit het vliegtuig | 6 tips

Afgelopen week bestond voor het grootste gedeelte uit reizen. Van het ene vliegtuig naar het andere. Hartstikke leuk natuurlijk, maar op de een of andere manier is een reis per vliegtuig altijd vermoeiend. Of het nou een uur of 12 uur duurt, ik loop altijd met een afgepeigerd hoofd het vliegveld afloop. Hoe doen die Hollywoodsterren dat toch? Moeten we echt allemaal diep in onze buidel tasten voor een first class ticket, of is er voor de normale stervelingen ook nog hoop? We hebben het natuurlijk voor je uitgezocht.

DSC_0864

Hydrateer
Water drinken is een van de makkelijkste manieren om fit uit het vliegtuig te stappen. Zorg er dan ook voor dat je niet alleen afhankelijk bent van wat er aan boord wordt uitgedeeld, voor zover dat mogelijk is. Een goede tip is om altijd een leeg flesje bij je te dragen. Die mag mee door de douane en kun je daarna weer vullen. De Bobbles zijn dan helemaal top, omdat ze het water ook nog voor je filteren.

Smeren, smeren, smeren
Vi zweert erbij en ook ik raak steeds meer overtuigd van de magische krachten. Smeer jezelf op het vliegveld in met de duurste creme die je kunt vinden. Zo’n fijne dikke glimlaag. Je houdt er een gegarandeerd zacht huidje aan over. Bij aankomst kun je dit ritueel nog eens rustig aan herhalen. Alle tekorten van je vlucht zijn dan zeker weer aangevuld en het heeft je stiekem geen cent gekost.

Oogjes toe
Probeer te slapen. Er zijn van die mensen die hoeven maar te gaan zitten of ze zijn al vertrokken. Bij mij werkt dat toch net iets minder snel. Ik moet heel moe zijn, voldoende ruimte hebben en niet naast een wildvreemde zitten (hoofd op schouder dingen…) en dan bestaat de kans dat ik in slaap val. Standaard in mijn handbagage heb ik dan ook een slaapmasker en oordopjes. Met name op hele vroege vluchten -ik vloog deze week 2 keer voor 07.00- is dat ideaal! Zo’n uurtje extra slaap zorgt misschien voor een enorme slecht gevoel als je net wakker wordt, maar een bezoekje aan het toilet, wat water in je gezicht en een tandenborstel doen wonderen.

IMG_3375

Weet wat je eet
Ga vooral voor lichte maaltijden. Zeker op lange vluchten zit je veel stil en is veel eten sowieso onnodig. Een tip van de supermodellen onder ons: neem je eigen maaltijden mee. Je weet precies wat je eet en het kan ook niet anders dan lekkerder zijn dan het gemiddelde vliegtuigvoer. Zeg ook nee tegen alcohol in de lucht. Je raakt al uitgedroogd genoeg van vliegen en een glas wijn versneld dit proces alleen maar. Kies voor water, hoe boring het ook klinkt.

Sunglasses all day, errr day
Ik haalde hierboven de Hollywood sterren al even aan, die elke keer topfit uit het vliegtuig stappen. Maar eigenlijk gebruiken ze allemaal een trucje, de grote zonnebril. Vergeet wallen, rood doorlopen ogen en gebrek aan mascara, niemand die het ziet!

Everybody please stand up
Zeker op lange vluchten geldt dat je heel lang op je kont zit. Zo lang dat ik af en toe gewoon pijn in m’n billen krijg. Probeer dan ook om de zoveel tijd even een korte wandeling door het vliegtuig te maken. Gewoon even je benen strekken en het bloed weer door je lijf laten stromen. Zo verklein je gelijk de kans op trombose. En nu we het daar toch over hebben; draag compressiekousen en zit zo min mogelijk met je benen over elkaar.

Hoe voel jij je als je door de slurf het vliegtuig uitloopt? Topfit of duffer dan duf?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.