Fiek’s Asian bucket list

Mijn bucket list lijkt af en toe eindeloos. Ik denk dat ook dat ik hier wel een mensenleven mee zoet ben. Geen straf natuurlijk… Wat het iets overzichtelijker maakt is als ik me richt op 1 specifiek gebied. Dus ben ik precies dat  gaan doen. Welke plekken, gebieden, steden en stranden wil, nee moet ik gezien hebben. Laten we, hoe kan het ook anders, maar eens beginnen met Azië. Dat is lekker klein en dus lekker behapbaar. Toch?;)

Ik heb al veel moois mogen zien in Azië. Zo reisde ik meerdere keren dwars door Thailand, bezocht ik het prachtige Bali en mocht ik ook Maleisië van m’n bucket list strepen. Maar er blijft zoveel over!

#1 Vietnam
En dan toch met name op de manier die TopGear me voorschotelde. Niet dat ik perse op een scootertje hoef hoor, maar dat hele land door van noord naar zuid, dat lijkt me echt geweldig. Stom eigenlijk dat het er nog niet van gekomen is… Lees hier de avonturen van onze Lin.

#2 China
China heeft iets magisch. De ongelooflijk oude cultuur, de mensen, de gebouwen. Ik zie mezelf al helemaal lopen over de muur, de verboden stad ontdekken, verdwalen in Shanghai. Oh en Hong Kong. Hoewel het nooit helemaal duidelijk is of ze er nou wel of niet bij horen, ook heel hoog op m’n lijstje!

#3 Filippijnen
Ik hou van bounty. Van blauwe zeeën, heerlijke stranden en palmbomen. De Filipijnen bieden precies dat, maar wel met cultuur. En die combi is een match made in heaven. Zeker als ik Manon moet geloven. (en dat moet natuurlijk).

#4 Myanmar
Dit stond al hoog op m’n lijstje. Ik ben er langs gevaren toen ik de laatste keer in Thailand was, maar verder ben ik niet gekomen. Daar moet natuurlijk snel verandering in komen. Het feit dat het nog redelijk onontdekt is, maakt dit een plek waar je het ‘echte’ Azië nog kunt ontdekken. Tel daarbij de verhalen van Jasmijn op en de foto’s bij haar laatste post en ik ben gewoon verliefd.

#5 Gili
Bali heb ik afgestreept. En toch, volgens mij moet ik nog een keertje terug. Ik was namelijk niet echt groot fan. En dat is vreemd, als ik bijna ieder ander mag geloven. Het kan natuurlijk liggen aan het feit dat ik er in het regenseizoen was, of dat ik gewoon de juiste plekken niet heb gezien, maar stiekem denk ik dat het ligt aan het overslaan van de Gili eilanden. Of aan het feit dat ik toen nog geen fan was van yoga en groene smoothies;)

Wat staat er bij jou bovenaan je lijstje en wat moet ik absoluut nog toevoegen?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

4 Reacties

  • Karbonkel schreef:

    Bij mij staat een rondreis door Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja bovenaan mijn Azië lijst. Verder staan de Filipijnen, Indonesië en Nepal heel hoog!

  • Wieke schreef:

    Je bent niet de enige, ik vond Bali ook tegenvallen. De gilis zijn wel erg leuk en Java vond ik ook fantastisch!

  • Linda schreef:

    Deze staan ook allemaal op mijn lijstje! Ik ga deze zomer voor de derde keer naar Thailand. Deze keer begin ik in Bangkok en ga ik daarna voor het eerst in het zuiden de eilanden af. Heeeel veel zin in, ik vind het zo’n bijzonder land!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.