weekend tip | Escape room

Spelletjes, ik hou ervan. Van 30 seconds (win ik altijd), tot kaartspelletjes, count me in. En nu heb ik toch iets leuks ontdekt. Een real life spelletje, Escape room. Het idee? Laat je met een groep vrienden opsluiten in een kamer en probeer binnen 1 uur uit te breken door allerlei bizarre puzzels en raadsels op te lossen. Hier in Newcastle lukte het zonder al te veel moeite. In Manchester waren we na een uur nog niet eens halverwege. En omdat ik niet verwacht dat je speciaal voor mijn nieuwe lievelingsspelletje naar Engeland reist, zet ik een paar Hollandse kamers voor je op een rijtje.

shutterstock_244276822

Sherlocked | Amsterdam
In de beurs van Berlage is een geheime kamer ontdekt en nu is het aan jou en je vrienden om de uitgang te vinden. Op de site is te lezen dat maar 32% ooit heeft weten uit te breken dus je bent gewaarschuwd.

Escape Games Nederland
Bunschoten is de eerste escape room van Nederland en dus een beetje bijzonderder. Er zijn 2 verschillende kamers, een laboratorium en een meisjeskamer. Aan jouw de taak om uit te breken.

Room of riddles | Amsterdam
Ze hebben 2 kamers, waarvan eentje op ons lijf geschreven is, the travelers suite. De andere heet de birdcage en ik heb geen idee wat ik daarvan moet verwachten.

Escaping | Utrecht 
In Utrecht vonden ze dat het spel op zich nog niet spannend genoeg was. In plaats van een timer ligt er nu een tikkende tijdbom op je te wachten. Geen idee wat er gebeurt als je het niet haalt…

Mission escape | Nijmegen
In het laboratorium moet je op zoek naar een gevaarlijke elixer om de slechte dokter Lev Pasted te kunnen stoppen. En mocht een lab niet jou ding zijn, je kunt ook als ware 007 aan het werk gaan.

Escape hunt | Groningen
Met 6 kamers is dit een van de grootste die ik tegen ben gekomen. De kamer thema’s variëren van moord tot diefstal en kidnapping, dus spanning is er sowieso.


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.