6 lessen van een expat in England

Het is alweer een halfjaar geleden dat ik m’n Amsterdamse stulpje verruilde voor het Newcastlese. Ik woon dus ook alweer een flinke periode niet in Nederland en dan ga je gekke dingen missen kan ik je vertellen. Knoflooksaus bijvoorbeeld, terwijl ik dat echt niet super vaak eet! Daarbij leer ik steeds meer dingen over het leven als een Engelse Expat. Sommige verbazingwekkend bizar, andere juist heel normaal (waarom hebben wij dat niet). Ik neem je even mee door mijn 6 lessen na een halfjaar buitenland.

IMG_2108

Heimweewinkel.nl
Serieus, wat een uitvinding! Liet ik voorheen bezoekend Nederland een koffer inchecken voor mijn geliefde curry, kaas, hagelslag en aanmaaklimo, kan ik het gewoon makkelijk online bestellen! Van bastogne tot Chocomel, alles is er te koop. Ik vind het oprecht een geniaal concept. Tell all your expat friends!

Half 9
In Nederland zeggen we half 9 en bedoelen we 8.30. Hier in Engeland ligt dat net even anders. Half 9 is eigenlijk 9.30. De keren dat ik -druk kijkend op m’n horloge- heb gedacht dat iemand me gewoon was vergeten… Vanaf nu check ik altijd even: Half 9? As in 9.30?

Skype rockt, net als Facetime
Ik was nooit zo’n video-beller. Alleen als m’n lief of ik een tijdje in het buitenland was wilden we nog wel eens Facetimen, maar Skype gebruikte ik eigenlijk nooit. Nu kan ik me een leven zonder bijna niet voorstellen. Business meetings via Skype, op de koffie bij mams via FaceTime en kletsen met vriendinnen kan gewoon face-to-face. Hoe leuk!

Engelsen en hun eetgewoonten
Food is my middle name. Als het kon ging ik elke dag uiteten en ontdekte ik dan steeds nieuwe plekjes. Dat gaat helaas niet, maar kleine lunchrooms zijn dan ook zeker een optie. Niet echt in Engeland. Behalve als je wild wordt van vleespasteitjes, geprakte erwten (mushy peas), druipend vette vis en brood met ongebakken bacon. Begrijp me niet verkeerd, dat kan in Nederland ook en ik zeg ook niet dat de Hollandse keuken ontzettend verfijnd is. Maar brood met ongebakken bacon??

IMG_2095

Holy Saturday
Zoals ik al zei, uiteten gaan is favoriet. Een probleem, ik bedenk meestal de dag zelf dat ik er zin in heb. En als dat dan een zaterdag is, kun je het wel vergeten. Geen enkel restaurant heeft nog een tafeltje vrij, zelfs voor 2 personen. Sterker nog, gister probeerde ik een tafel te regelen voor morgen. Alles. Vol.

3 kwartier is genoeg
Waar ik vroeger het liefst 2 uur van te voren met m’n handbagage achter douane stond, is dat nu wel anders. Ik probeer m’n tijd op het vliegtuig zo kort mogelijk te maken. 3 kwartier is meer dan genoeg. Dat een klein beetje file onderweg me dan m’n vlucht kan laten missen, neem ik op de koop toe;) We gaan zien hoelang ik het volhou..


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

9 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.