Een ode aan Zanzibar en haar prachtige bevolking

Van sommige reizen kan je de foto’s nooit te vaak terug kijken. Dat heb ik met mijn foto’s van Zanzibar. Iedere keer weer als ik ze zie zwijmel ik weg bij de bounty omgeving en fantaseer ik over een volgende keer dat ik er weer naar toe kan.

Zanzibar
In de Indische Ocean voor de kust van Tanzania ligt het eiland Zanzibar. Het is een aparte staat binnen de Verenigde Republiek van Tanzania. De bevolking is door de geschiedenis een kleurrijke mix van Afrikanen, Arabieren, Perzen en Portugezen. Hierdoor zijn de hoofdreligies op het eiland zowel moslim en christen. En het mooie is dat deze religies in harmonie met elkaar leven. De makkelijkste manier om naar het eiland te komen is te vliegen naar Das er Salaam en daar de ferry te pakken naar Zanzibar.

20140427-235345.jpg

De meeste mensen gaan naar Zanzibar om een paar dagen uit te rusten na een safari op het vaste land van Tanzania. Mijn vriend en ik zijn er in 2010 twee weken non-stop heen gegaan. We hadden een hele hectische periode achter de rug, dus onze missie was alleen maar relaxen. En als je iets kan op dit schitterende eiland is het wel uitrusten. De stranden zijn hagelwit en het zeewater is zo blauw en helder dat het bijna lijkt alsof het niet echt is. Daarnaast zijn de stranden heel erg leeg. Je komt soms in geen uren andere mensen tegen. Super fijn. Ik vrees wel dat dit over een aantal jaar niet meer het geval zal zijn en ook dit eiland overspoelt zal worden door massatoerisme. Dus wacht niet te lang als je wil genieten van dit paradijs.

20140427-235734.jpg

Hakuna matata 
Behalve de schoonheid van het eiland was ik enorm gegrepen door de lieve bevolking. ‘Hakuna matata’ (Swahili voor “geen zorgen”) is het motto van de bevolking. Iedereen loopt met een glimlach op z’n gezicht, ook al zijn ze erg arm. De kinderen spelen op het strand met zelf geknutseld speelgoed en vinden het geweldig om contact met je te maken. Wij hadden een tas gevuld met speelgoed en kleding meegenomen en hebben dat uitgedeeld in de dorpjes. De dankbaarheid die je in dan in de ogen van de kids en ouders ziet is priceless.

20140428-000408.jpg

De bevolking verdiend haar geld voornamelijk met vissen en het kweken van zeewier. De zeewier teelt wordt vooral door vrouwen gedaan. Ze gebruiken de zee als akker en ’s ochtends heel vroeg zijn ze in de branding al bezig om het zeewier op bosjes te binden. Heel indrukwekkend om al die bossen zeewier daar te zien drijven.

Photo 27-04-14 23 39 54

Sunrise and sunset
De zonsop- en ondergangen zijn magisch. Sta lekker vroeg op en en wacht op het strand op de zon die haar gezicht laat zien. Maar vooral ’s avonds heeft de lucht de mooiste kleuren, van donker oranje tot fel paars. Onvoorstelbaar mooi. Zie je jezelf al zitten met een cocktail in je hand en het geluid van de ruisende zee op de achtergrond?

20140428-000211.jpg

Good to know
– De hotels bieden allerlei services aan, zoals taxi’s en gidsen. Het is veel leuker om contact te leggen met de locals en die te vragen om je gids of taxichauffeur te zijn. Zij zijn blij dat ze wat kunnen verdienen en jij ziet gegarandeerd de echt mooie plekken van het eiland.
– Nungwi is het drukste strand van Zanzibar. Er zitten voornamelijk veel backpackers en met volle maan zijn er strandfeesten. Voor een echt paradijselijk ervaring kun je beter naar de oostelijke stranden van het eiland gaan. Bijvoorbeeld Matemwe beach. Daar ben je echt nog alleen op de wereld.
– Blijf vooral niet alleen bij de stranden hangen. Het binnenland is ook prachtig met plantages, natuurparken en ontelbare kokospalmen. Ook kan je echt niet naar huis gaan zonder een bezoek aan de hoofdstad Stone Town.
– Wij zijn het hele eiland afgegaan en onze favoriete spot was Seles bungalows. Een heel klein en simpel resort waar je echt nog in een hutje kan slapen.
– De zon schijnt het hele jaar door op Zanzibar en de temperatuur ligt altijd rond de 30 graden. Het is niet benauwd en er waait altijd een zacht briesje van de zee.

Wat is jouw mooiste plek tot nu toe?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

 

6 Reacties

 • nandasdaily schreef:

  Wat een ontzettend mooie foto. Love it!

 • Mandy schreef:

  Nah da’s ook toevallig. Manfriend en ik zijn aan het afwegen of we in het najaar richting Cuba gaan of Zanzibar. Mijn voorkeur gaat uit naar Zanzibar, na jouw post helemaal. Ik ga je binnenkort tackelen voor meer info en tips! Wat een pracht eiland.

  • Manon schreef:

   JAAAAAA…Zanzibar :))) Vraag straks maar raak!! xoxo

   • Mandy schreef:

    Gisteren even besproken onder het genot van een lekker hapje en wijntje op het strand… Zanzibar it is! ;) Na wat foto’s, verhalen en een enthousiast wapperende Mandy is hij ook om. ‘KIJK NOU! DAAR MOETEN WE HEEN!’ Spreek je snel! ;)

 • Sarah@Travelcake schreef:

  Ik ben dol op Zanzibar! Heerlijke plek is het! Mijn vorig bezoekje was te kort, vind ik… Zeker na deze foto’s te zien, denk ik dat ik toch nog eens terug moet gaan!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.