Edmonton Fringe Festival | Where Smiles and Sketches meet

Vaag had ik er van gehoord. Geen idee wat me te wachten stond.
Tot ik er was. Toen heb ik me er vol overgave aan overgegeven en nu wil ik terug…
Edmonton Fringe Festival ROCKED!

Het is de plek waar kunst, cultuur, muziek en theater samen komen. Een meltkroes van culturen en creativiteit. Waar je twaalf dagen lang vermaakt wordt door de meest uiteenlopende artiesten. Hun verhalen grappig, verdrietig of controversieel, met fans die uit alle hoeken van de wereld komen. Dat dit ‘serious business’ is, zie je aan de lange rijen met liefhebbers die voor een show staan te wachten en aan de afgezette straten. Ruim anderhalve week lang neemt dit event een complete wijk van de stad over. Wat een feest: meet Edmonton Finge Festival.

FringeFestival30

Cultural adventures
Waar je ook kijkt, er is iets te beleven. Muzikanten op iedere straathoek, vuurspuwers, degenslikkers, performers in het park. Dit zijn geen hobbyisten, alles is even goed want op ‘Fringe’ sta je niet zo maar. Al 35 jaar bouwen ze hier aan dit festival en de grootste fans zijn al weken van te voren bezig het ideale programma voor zichzelf uit te stippelen. Een cultureel avontuur voor groot en klein, waar je aan één dag gewoon echt niet genoeg hebt.

FringeFestival19

Festival of smiles (en sketches)
Het DNA van een stad leer je het beste kennen via haar inwoners, dus dompelde ik me onder in hun wereld. Ik dwaalde rond, ging gesprekken aan met ‘perfect strangers’ en waar ik ook belandde overal werd ik verwelkomd met een lach. Er hing zo’n fijne vibe. Tel daar de tegekke shows en sketches bij op (I loved loved LOVED ‘God was a Scottisch Drag Queen‘ en ‘Scratch‘) en Edmonton Fringe Festival zou zo maar eens het vrolijkste festival van de wereld kunnen zijn!

Mocht je nog een duwtje in de rug nodig hebben om volgend jaar zelf te gaan, misschien helpen deze foto’s je een handje:)

“The best adventures create memories that put a smile on your face for a lifetime.”

Love,
Vi

FringeFestival25FringeFestivalEdmonton2 FringeFestivalEdmonton1     FringeFestival12FringeFestival24FringeFestival7 FringeFestival6FringeFestival8FringeFestival26  FringeFestival10FringeFestival14FringeFestival29FringeFestivalEdmonton3FringeFestival16FringeFestival15FringeFestival17FringeFestival23FringeFestival22 FringeFestival21 FringeFestival20EdmontonFringeFestival

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.