Edel Amsterdam – groenten paradijs

Laatst mocht ik komen proeven van de nieuwe kaart bij Lokaal Edel. Hier in Amsterdam beter bekend onder de verkorte versie: Edel. Voor eten ben ik sowieso altijd te porren en omdat ik bij Edel nog nooit verder was gekomen dan borrelen nam ik deze uitnodiging maar al te graag aan’

Edel AmsterdamAls ik op mijn fiets spring naar de proeverij is het werkelijk stralend zomers! Wat dat betreft zit Edel sowieso op een toplocatie in het statige pand Het Sieraad mét een mega groot terras pal aan de Kostverlorenvaart. Het is er heerlijk vertoeven in het zonnetje kan ik je vertellen.

Edel AmsterdamVernieuwd foodconcept
Met chef Jonathan Karpathios stort Edel zich op een geheel vernieuwd foodconcept. Met dit nieuwe concept draait het vooral om groenten. Prachtige verse groenten, uit eigen kwekerij of van zorgvuldig geselecteerde leveranciers. Ze serveren kleine gerechten om gezellig met je tafelgenoten een vorkje te prikken volgens het idee “sharing, is caring”.

Edel AmsterdamEdel Amsterdam De lijfspreuk van Jonathan “Het leven is te kort om slecht te eten” zegt eigenlijk alles over deze getalenteerde chef. Toen de woorden “eko” en “bio” nog alles behalve hip waren, maakte Jonathan al heel bewust de overstap naar deze lifestyle. Die lifestyle heeft hij vertaald naar de gerechten die op het menu van Edel staan. Van bekende en minder bekende groenten maakt hij creaties om je vingers bij af te likken!

Must try: de vegetarische carpaccio van watermeloen en de buratta met gegrilde prei! 


Manon

Edel Amsterdam Edel AmsterdamEdel Amsterdam

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.