Doen | Bierproeven bij Texelse bierbrouwerij

Ik zeg het maar meteen, ik ben geen biermeisje. Toen Manon een bierproeverij bij Texels voorstelde was ik dan ook niet meteen enthousiast. Voor wijnproeverijen ben ik zo te porren, maar bier… Na ons bezoek aan de Texelse bierbrouwerij moet ik mijn mening bijstellen. Zo leerde ik dat pils en speciaalbier niet hetzelfde is, en dat die laatste echt lekker kan zijn. Ik was aangenaam verrast.

Rondleiding | Texelse bierbrouwerij

Texels is een beroemd biermerk, gebrouwen op het eiland en door het hele land verkocht. Ook internationaal timmert het merk flink aan de weg. Het is geen Heineken natuurlijk, maar er gaan miljoenen flesjes over de toonbank. Ons bezoek begint met een korte presentatie over de Texelse bierbrouwerij. Vervolgens neemt de gids je mee door de brouwerij. Je ziet hoe en waar het bier gemaakt wordt en hoeveel vakmanschap er eigenlijk in gaat zitten.

Proeven | Texelse bierbrouwerij

Na de rondleiding komt het leukste deel, het proeven. Je krijgt 4 kleine glaasjes die je in volgorde van licht naar zwaar drinkt. Ik ben echt verrast door de smaak. Met name de Springtij en de Skuumkoppe zou ik zo kunnen bestellen op een zonnig terras. De laatste van het plankje, de Triple, is mij te zwaar, maar onze bierkenner Manon schrikt er niet van terug.
Good to know: Die 4 glaasjes zijn zo afgemeten dat je nog verantwoordelijk de auto in kunt stappen. Mocht je een Bob geregeld hebben dan is er uiteraard een bar.

Voor iedereen | Texelse bierbrouwerij

Zoals je al merkt hoef je echt geen enorme bierliefhebber te zijn om hier een topdag te hebben. Hoewel we verder alleen maar groepen mannen of stelletjes zagen is dit ook perfect voor een groep vriendinnen zoals wij. Zelfs de baby’s hadden het prima naar hun zin. Kleine kinderen vermaken zich tijdens de rondleiding misschien iets minder, het is toch 45 minuten luisteren.

Nog meer tips voor Texel? Kijk hier voor de lekkerste restaurants op het eiland.

Love,
Fiek

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.