De WOW-factor van Südtirol in de zomer

Laatst vertelde ik je al hoe lekker de knödels zijn in Südtirol. Maar ik ga er natuurlijk niet alleen naartoe om mijn buikje rond te eten. Ik wil hiken en fietsen over de bergen en door de dalen en genieten van de mooie natuur! Nou, dan kan ik mijn lol op in de regio Gitschberg-Jochtal, het Italiaanse deel van Südtirol, waar ik een lang weekend verblijf.

WOW, kijk ons hotel!
Hotel Nussbaumerhof
is prachtig! En wat vind je van het uitzicht vanaf mijn terras? De dalen die ik ken als wit van de wintersport zijn nu ingekleurd met verschillende kleuren groen. Het lijkt wel een schilderij. En dat zwembad kan ik echt niet weerstaan. Ik duik er nog snel even in voordat we weer op pad gaan!

De WOW factor zit ‘em ook in de verschillende stadjes waar je heerlijk kunt eten & drinken. We brengen wat uurtjes door in Bressanone. We slenteren er wat rond, kopen een bikini (dochterlief zag mijn “triangel” op Snapchat voorbijkomen en appt meteen dat ze er ook eentje wil) en sluiten af met een Hugo op het terras.

Fortezze“, waar we ’s avonds eten, is eigenlijk niet eens met WOW te beschrijven. Het is een oud fort helemaal gerenoveerd en een deel is sinds een paar maanden open en omgetoverd tot restaurant.

Mocht je in de buurt zijn, dan is dit restaurant echt een aanrader. Het eten is er super, ze maken de lekkerste drankjes, de bediening is enorm vriendelijk en professioneel en de hele entourage is zo fotogeniek. Fortezza is eigenlijk nog een beetje een “secret place”. Ze hebben nog geen website of Facebookpage. Maar via Google Maps vind je ze hier.


IMG_9653.JPG

WOW, zo een e-bike gaat best hard!
Ik ben fan van fietsen als ik op reis ben. Helemaal happy ben ik dan ook als ik hoor dat we op e-bikes de regio verder gaan verkennen. Ik had er nog niet eerder op gezeten, op een e-bike en in mijn hoofd was het een soort van scooter was maar dan langzamer. Het is echter totaal niet zo dat alles vanzelf gaat op een e-bike, je kunt gewoon actief trappen en het zo zwaar/licht maken als je zelf wilt. Een e-bike is handig voor net even dat extra zetje als je bijv. een pittige berg moet beklimmen.

Moet je kijken, wat een moois onderweg! En ja hoor… regen! Gelukkig zijn we allemaal doorgewinterde reizigers en hebben we nagedacht over onvoorziene regenbuitjes. Charmante regenjassen en capes komen uit de rugtassen tevoorschijn en met een big smile fietsen we verder. Regen, ik hou er stiekem wel van.

Op onze laatste dag doen we een hike naar het dal Fanealm (daar waar we Knödels gingen eten). Hiken, I love it. En helemaal toen bleek dat onze gids Tamara een waar kruidenvrouwtje bleek. Ze leerde ons tijdens het wandelen van alles over de planten in de berm. We zijn serieus gaan “wildplukken” en met zakken voor blaadjes, kruiden en takjes ben ik huiswaarts gekeerd. Zo heb ik laatst kruidenboter gemaakt, met de verse takjes van een Italiaanse dennenboom. WOW, lekker!! Het recept lees je hier.


Bonnie

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Oh en wil je alles ook nog even in bewegend beeld meemaken? Dat kan gewoon, want ik heb een fijne vlog voor je bijgehouden:)

2 Reacties

  • Vetexbart schreef:

    Mooi! Helemaal niet zo ver en toch ziet het er de moeite uit. Leuke vlog trouwens, ik probeer ook filmpjes te maken, maar dat lukt me nog niet al te goed :)

    • Bonnie Dubois schreef:

      Inderdaad best in de buurt maar toch een compleet andere wereld. Thnx voor het compliment op de vlog. Het is even wennen hoor, dat spreken in de camera ;-)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.