De Pier Scheveningen | food walhalla

De Pier Scheveningen

Groetjes uit Scheveningen
De Pier in Scheveningen wie kent hem niet. Héél vroeger was De Pier misschien leuk maar door de jaren heen eigenlijk een beetje vergaande glorie. Niet een toeristische trekpleister om trots op te zijn. Het ging dan ook failliet, werd verkocht voor 1 gulden en na jaren langs niks is De Pier nu helemaal vernieuwd én leuk dat het is geworden!

De Pier Scheveningen

Na een strandwandeling en door de zilte geur van het zeewater heb ik altijd lekkere trek. Bij een bezoekje aan het strand hoort voor mij dan ook warme chocomel met taart of een visje eten. Nu kan het nog lekkerder bij een van de food stands. Geïnspireerd door overdekte ‘eet & drink markten’ zoals in andere grote internationale steden als de Borough Market in Londen, Chelsea Market in New York heeft ook Nederland een aantal toffe indoor foodmarkets: Foodhallen Amsterdam, Fenix food Rotterdam en nu óók Scheveningen. De sfeer is totaal anders dan vroeger. Nu is het kleurrijk, vintage, hip en allerlei echt lekkere foodstands. De perfecte plek om rond te lopen – mensen te kijken – of op een van de balkons te genieten van verschillende culinaire gerechtjes. En dit alles met uitzicht over zee én strand!

De Pier Scheveningen

Van alle markten thuis
Schevenings gebrouwen bier, iets meer haute-cuisine of juist zin in een frietje? Elke stand heeft iets anders lekkers te bieden:

De Pier Scheveningen

#Pickles Burgers & Wines: Luxe burgers en een wijnbar in één. Do i need to say more.

#The Rough Kitchen: Stoere, no-nonsense keuken met echt vlees.  Op de tap lokale ambachtelijke bieren en het vlees wordt bereid op de BBQ of in een smoker waardoor het dat lekkere smaakje krijgt.

#SHACK – Streetfood. Bij Schack kookt iedere maand een andere crew haar signature dise. De gerechten met bijpassende cocktails zijn geweldig lekker!

#Friterie Par Hasard – Belgische frites met huisgemaakte mayonaise. Altijd goed!

#Bar De Pier – Fris, bier, wijn en cocktails die je kan drinken op een van de balkon, het bovendek met te gek uitzicht of op De Pier in een van de leuke zitjes.

#Kust – Lokale, pure producten met een typisch Hollands karaktor. De kippensoep is ouderwets lekker.

De Pier Scheveningen


Tess

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.