De perfecte zondag op IJmuiden strand

Gisteren was het wat je noemt een perfecte zondag. Een heerlijke indian summer dag. Blauwe lucht, stralende zon en geen zuchtje wind te bekennen. Zo’n dag dat het wel voorjaar lijkt in plaats van herfst. Toen ik wakker werd had ik maar 1 missie; ik moet naar buiten! Zo gezegd zo gedaan. Dus na een ontspannen lazy Sunday morning met dito ontbijt stapte ik met m’n lief en Rio in de auto richting IJmuiden strand voor een lange strandwandeling.

IJmuiden strand
Ik ben fan van IJmuiden strand. Waarom? Vanaf Amsterdam is het maar een minuutje of 20 rijden. Het is onwijs breed en het is er eigenlijk altijd vrij rustig. Zeker als je het vergelijkt met onze andere stranden. En het is geen so called hipster beach. Ook best fijn:)  Daarbij mogen honden los lopen. Voor ons natuurlijk ideaal met Rio. Oké, ik moet toegeven; de weg ernaar toe (via het Westelijk Havengebied van Amsterdam) verdient niet echt de schoonheidsprijs. Maar eenmaal aangekomen kan het plezier beginnen.

IJmuiden strand
De ultieme strandwandeling
Rio begin meestal een kilometertje of 2 voordat het strand in zicht komt al van de opwinding te piepen op de achterbank. Als we de auto geparkeerd hebben is ie werkelijk niet meer te houden. En dus lopen we iedere keer weer voor schut met een hond die ons bijna letterlijk het strand op sleept. Can’t blame the happy camper;) We zetten koers naar Bloemendaal aan Zee dat we heel vaag in de verte zien liggen.

IJmuiden strand
Ondertussen balletjes gooiend met Rio wandelen we met een stevig tempo dicht langs de branding. Het is zulk lekker weer dat dat er zelf mensen aan het skinny dippen zijn! Het plan was om te lunchen bij onze favoriete strandtent Woodstock, maar aangekomen in Bloemendaal blijken alle strandtenten afgebroken te zijn. Oeps… Gelukkig is er 1 permanente strandtent, Sanblas. Daar ploffen we op het giga terras neer met een wit biertje en een schaal nacho’s met guacamole.

IJmuiden strandAls we uitgebuikt zijn en languit in de zon hebben gelegen zetten we weer koers terug richting IJmuiden met in het vooruitzicht een heerlijke in roomboter gebakken tongfilet bij Zilt aan Zee. Yummie! Daar aangekomen blijken we volgens m’n Apple Watch iets meer dan 14 km. op de teller te hebben staan.

What a lovely day!


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.