De mooiste plekken van Noord-Oost Engeland

april 2018

Hoe komt het toch dat je op reis altijd zoveel mogelijk wil zien, terwijl je thuis steeds weer op dezelfde vertrouwde plekken eindigt? Al anderhalf jaar woon ik in Newcastle en nog steeds heb ik van Noord-Oost Engeland bar weinig gezien, terwijl er genoeg te zien is. Van eeuwenoude kastelen, waarvan sommige terugkomen in m’n lievelingsfilms van Harry Potter, tot de mooiste stranden en schattige middeleeuwse dorpen. Dit weekend ging ik dan ook braaf op pad en ontdekte de mooiste plekken van Noord-Oost Engeland.

Alnwick Castle – Adres: Alnwick NE66 1NQ
Ik ben een serieuze Harry Potter fan. En ja, ik ben me bewust van m’n nerdness. Maar goed, Harry Potter zat dus op de coolste school ooit, Hogwarts. En Alnwick Castle is een van de kastelen waar stukken van de film zijn opgenomen. Voor mij al reden genoeg om dit kasteel te bezoeken. ;)

 Alnwick castle Engeland

Durham Cathedral – Adres: Durham DH1 3EH
Waar ik weinig drang had tot het ontdekken van de Newcastle area, hebben mijn ouders dat wel. Als zij op bezoek zijn word ik dan ook meegenomen op culturele trips. En zo zat ik ineens in Durham, een prachtig stadje met een indrukwekkende kathedraal en daar tegenover een even indrukwekkend kasteel. Oh en die kathedraal? Die zat ook in Harry Potter..

The Coastal route 
Newcastle ligt aan de oostkust van Engeland. Een stukje ten noorden van die stad begint de coastal route die je helemaal kunt volgen tot Schotland. Wij zijn niet verder gekomen dan Alnwick, maar ik kan wel zeggen dat het echt de moeite waard is. Onderweg kom je de mooiste stranden en schattigste dorpjes tegen, allemaal een pauze waard. En zo kan het zomaar dat je over een ritje van 45 minuten 2x zolang doet.

The Coastal route North east england

Hadrians wall – Adres: Brampton CA8 7DD
Hadrian’s wall is een oude beschermingsmuur en loopt van het oosten helemaal naar het westen. Hij is niet per se indrukwekkend hoog, dus ik snap de bescherming niet helemaal. Maar het schijnt een fantastische wandelroute te zijn met onderweg 100en B&B’s en pubs. Het stukje dat ik heb gezien loopt dwars door het Northumberland National Park wat op zich al heel erg de moeite waard is.

de mooiste plekken van noord-oost engeland

The Quay Side
Ook in mijn eigen Newcastle is genoeg te doen en te zien. Met name de Quay side, het stukje aan de Tyne river, is meer dan de moeite waard. De bruggen zijn heel indrukwekkend om te zien en ook de Baltic centre en de Sage zijn a sight for sore eyes.

Oh en mocht je Engeland liever overslaan, omdat je het weer niet zo ziet zitten. Het valt mee, echt waar. Het schijnt hier zelfs 2 dagen minder te regenen dan in Nederland. En je bent er in 50 minuten. Of in 15 uur, als je van een boottripje houdt. Voordeel is dan wel dat je een eigen auto mee kunt nemen. Waar wacht je nog op?!

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Benieuwd naar meer tips voor Europa? Check het hier.

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Jet schreef:

    Het lijkt mij een hele gave regio om eens te bezoeken! De foto’s hebben iets magisch! En die header foto is echt prachtig! XXX

    1. Fieke schreef:

      Dank je wel Jet! Het is ook echt wel de moeite waard:) xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *