Travel lifestyle | De grote koffer test

Wie graag reist weet het, een goede koffer maakt je reis zo veel gemakkelijker. Maar wat is nu een goede aankoop? Met de enorme hoeveelheid merken die allerlei vormen en maten aanbieden is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. En leveren de standaard merken wel net zoveel kwaliteit als de nieuwe koffermerken in de markt. Wij gingen op onderzoek uit door de (soms) wat minder voor de hand liggende merken voor je te testen: check onze grote koffer test!

KofferTest

Kofferregels
In tegenstelling tot handbagage (lees hier de handbagage test) zijn koffers aan veel minder regeltjes gebonden. Zo is eigenlijk iedere afmeting goed zolang deze maar niet hoger dan 90 cm is (er zijn zelfs maatschappijen die 150cm toestaan, handig met je snowboard:) of te zwaar is. Een koffer die extreem groot is kan daarom dus als nadeel hebben dat hij vanwege gewicht niet mee mag. De meeste vliegmaatschappijen stellen tegenwoordig dat je 1 stuk van max 23 kilo mee mag nemen. Dit gewicht is trouwens gebaseerd op wat de mensen die jouw koffer uit het vliegtuig moeten tillen (en dus honderden koffers op hun schouders dragen per dag) maximaal per koffer mogen tillen #good2know;)

De Koffertest
Time to start testing! Net als bij de Handbagage test, zijn alle koffers met ons mee op reis gegaan. Alhoewel een rondje door ons kantoor best avontuurlijk kan zijn (pas op dat je niet struikelt over de koffers bijvoorbeeld;) kun je pas echt iets over een travel gear zeggen als je het gewoon echt gebruikt. Deze koffers zijn daarom mee gegaan naar IJsland, Zuid-Afrika, ValenciaLonden en meer. Deze zeven koffers waren onze trouwe reisgenoten:

BurtonXL# Burton – Wheelie Double Deck (92L – €240,-)
Dit is een ‘big boy’. Eén van de grootste koffers die we getest hebben. Net als bij de handbagage zie je ook hier dat Burton echt kwaliteit biedt. Het materiaal is stevig (niets deukt is als de tas leeg is), de skate wieltjes soepel en de ritsen met een oogje voor een slot handig. De tast geeft een ingebouwde toilettas, gaat in het midden open waardoor je niet hoeft te graven naar je favoriete jurkje en levert er een grote sporttas bij die ik gretig gebruik als waszak. Vol was hij 22 kg, een perfecte koffer dus als je lang op reis gaat, voor twee wil pakken of gewoon graag veel mee wil nemen!

Dakine# Dakine – Split Roller (65L – €175,-)
De ‘beach sport’ merken weten als geen ander hoe je goede tassen moet maken. En dat doen ze niet alleen door slimme te zijn in het design, vaak zijn ze ook nog eens super milieu bewust. Neem deze cutie: volledig (ja 100%) gemaakt van plastic flessen. Tel daar de toffe designs (matching bij je Dakine bikini), de handige vakken en de speciale schoencompartinenten bij op (ja, er is een speciaal vak voor je schoenen!) en je hebt een tegekke travel partner. Mocht je wilde travel plannen hebben, voor slechts 10 euro extra heb je de 100L variant. Eastpak# Eastpak – Tranverz M (78L – €135,-)
Eastpak blijft ons verbazen. Ze maken absolute eye candy die super vriendelijk is voor je portemonnee. Fijn, dan kun je meer uitgeven tijdens je reis:) We worden echt blij van deze tas. Kwalitatief is hij natuurlijk net van een andere categorie als de Burton, logisch ook als je naar de prijs kijkt. Hij biedt je wel alles wat je nodig hebt: de rits in het midden, een vakje voor reispapieren en een extra vak aan de voorkant. Lieve Eastpak, als jullie het vak aan de voorkant opsplitsen in twee vakken zoals bij jullie Kaley tas, dan zou hij helemaal perfect zijn:)

RoxyM# Roxy – In the Clouds (75L – €135,-)
De naam verklapt het eigenlijk al: ik ben ik de wolken met deze tas. Perfect formaat voor je vakantie, heel fijn die twee vakken aan de voorkant (1 voor je toilet spullen, 1 voor je bikini’s), goede wielen, handig die handvatten aan de voorkant en dat design… super cute!

SUISUIT# SUITSUIT – Coconut Denim 28 (93L – €169,-)
What can I Say. SUISUIT, we love you! Dit is stijl, dit is slim, dit is HEBBEN!!! (sorry dat ik een beetje schreeuw maar my god wie designed deze snoepjes toch steeds?) Anyhow, het moge duidelijk zijn wij zijn fan van A tot Z. De koffer heeft een hard cover, ritsen die gelijk een slot zijn, handige vakjes en een prachtige afwerking met leer.

RoxyXL# Roxy – Long Haul (110L – €150,-)
Dit is de grote broer van de ‘In the Clouds’. Zelfde design, duidelijke maat groter. Perfect voor de langere reizen, pakken voor twee of wintersport (sorry, maar ski/snowboard outfits nemen zoveel ruimte in:).

BurtonSBurton – Drifter Roller Travel Bag (45L- €150,-)
Dit is het zusje van de grote Wheelie Double Deck. Dezelfde kwaliteit, dezelfde handige vakken, ritsten en wielen, in een compacter formaat. Dit formaat is perfect voor een weekend of mid-week weg. Wij strijden er op kantoor dan ook om als we tegelijk trips gepland hebben staan;) Dit zijn koffers die slim zijn en echt tegen een stootje kunnen!

 

Welke tas zou jij kiezen? En heb je zelf een favoriete tas die niet in deze list die je met andere travel girls wil delen? Bring it on:)


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

  • Aukje schreef:

    Douchebags zijn ook zeker de moeite waard om eens te bekijken! Hele gave en praktische tassen/koffers ook zeker met je snowboard!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.