De beste wijnbar in Bad Kreuznach

Als je net als ik liefde voor wijn hebt moet je deze plek echt even in je notes zetten. De Nahe Wein Vinothek  is namelijk de beste wijnbar in Bad Kreuznach. De ultieme spot voor wijnliefhebbers om je onder te dompelen in de wondere wijnwereld van de Duitse Nahe streek. En helemaal mooi, met een paar uurtjes rijden ben je er al!

wijnbar in Bad Kreuznach
Nahe Wein Vinothek
In de Vinothek hebben 50 verschillende wijnhuizen hun 3 mooiste wijnen uitgestald. Alleen al door het zien van zo’n gigantische collectie wijn loopt bij Vi en ik het water in de mond! Net als in een goed restaurant zijn de lichten binnen gedimd en is de inrichting zo sfeervol dat je je gelijk thuis voelt. En oi oi oi wat hebben we een heerlijke avond gehad!

wijnbar in Bad Kreuznach
Onze sommelier die avond -ik ben z’n naam vergeten (wat wil je na 16 wijn :)- vertelt bij iedere wijn vol passie over de herkomst, het rijpingsproces en de smaak. Ik hang aan z’n lippen en wordt steeds enthousiaster. Of komt dat door de wijn? We beginnen onze proeverij met een lichte witte wijn en maken een wijnreis naar de vollere wijnen die bij ieder volgend glas telkens beter is afgestemd op onze smaak. Tussen de wijntjes door stillen we onze trek met traditionele Duitse flammkuchen. #nooitmeernaarhuis

wijnbar in Bad Kreuznach
Natuurlijk zijn we niet met lege handen weg naar huis gegaan. Met 4 dozen gevuld met 24 flessen van onze favoriete wijnen eindigt onze avond in de Nahe Wein Vinothek. Kunnen we het thuis nog eens dunnetjes over doen:) Sommelier dame Gail was zo lief om ons een lift in haar bolide naar het hotel te geven waar we snel de dozen wijn lozen om daarna vol gas door te gaan naar de plaatselijke bar dancing. Onze nacht eindigde in een shoarmatent met een broodje met heel veel knoflooksaus én de volgende ochtend een klein katertje als bonus:)


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

wijnbar in Bad Kreuznachwijnbar in Bad Kreuznach

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.