De beste sushi van Amsterdam

Als je ons volgt op Instagram weet je dit… Wij houden van sushi. Dan hebben we het dus over echte liefde. Zo’n 80% van onze gezamenlijke etentjes hebben sushi op het menu, en als het even kan eten we het ook nog wekelijks zonder elkaar. Je kunt je voorstellen dat ik diep ongelukkig ben met mijn verhuizing naar Newcastle. Hier is de sushi namelijk niet om aan te gluren.

En daarmee kom ik op mijn punt. Sushi is heerlijk, maar ik ben wel kritisch. Want de ene roll is de andere niet. En dus heb ik een lijstje voor je gemaakt. De beste sushi van Amsterdam. Verwacht geen all-you-can-eat. Ik geloof niet heel erg in dat concept. In anderhalf uur zoveel mogelijk eten gaat in mijn ogen een beetje voorbij aan het idee dat ik bij dineren heb.

IMG_6595 IMG_6594

Red Sun
Mijn all time favorite. Misschien omdat het om de hoek van mijn Amsterdamse huis was, maar ik denk dat het meer te maken heeft met de veel te lekkere smaak. Eigenlijk heeft dit restaurant mij voor de rest van m’n leven verpest. All you can eat smaakt stiekem een stuk minder lekker. Met veel liefde draaien de chefs de mooiste en spannendste rolls voor je.
Must order: Ebi Tower

Izakaya
Geen echt sushi restaurant, maar ze serveren het wel en dus mag het op dit lijstje. Het restaurant is van dezelfde eigenaar als The Butcher en hebben niet voor niets een prijs gewonnen voor hun prachtige bar. Alle gerechten zijn om je vingers bij af te likken. Echt alle.
Must order: Crispy rice met spicy tuna tartare

Otaru
In dit lijstje mijn dikke favoriete ‘budget’ optie. Doordeweeks krijg je een dikke 50% korting op de meeste rolls en ben je dus echt voor een mooie prijs klaar. Bij binnenkomst moet je waarschijnlijk even slikken, want was is het lelijk. Vergeelde eetfoto’s op de ramen en smoezelige tafelkleedjes op tafel. Maar laat het je niet afschrikken!
Must order: Avocado tempura ebi maki

IMG_0619

Yamazato
In het Okura hotel vind je dit met een ster bekroonde Japanse restaurant. Echt een avondje traditioneel genieten doe je hier. Van de thee, tot de sake en natuurlijk het eten, alles is zoals het hoort. Je waant je echt even in Japan, met bediening compleet met kimono.
Must order: Kamo Rōsu-ni

Michiu
De chef van Red Sun is voor zichzelf begonnen en dat klinkt net zo hoopgevend als dat het smaakt. In de altijd gezellige Maasstraat maakt hij nu stiekem best vergelijkbare, maar daarom zeker niet minder smakelijke gerechten. En ja, dan ben ik dus meteen fan.
Must order: Spider Roll


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

6 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.