De beste restaurants van Sicilië

Het fijne van roadtrippen is dat je in heel veel verschillende restaurants komt. Tijdens mijn reis door Sicilië had ik dus zeg maar ‘in ieder stadje een ander schatje’:) Nu is de keuken van Italië natuurlijk sowieso al een genot en in vergelijking met Nederland hangt er ook nog eens een heel vriendelijk prijskaartje aan.

Dus mocht je Siciliaanse reisplannen hebben, dit is mijn lijstje beste restaurants van Sicilië. Buon appetito!

Beste restaurants Sicilië
Cala Piada – Siracusa
Broodjes, taartjes en geweldige antipasti. Alles in deze sfeervolle lunchroom is huisgemaakt en dat proef je. Ook heel fijn, eerlijke prijzen. Vanaf het miniterras van Cala Piada heb je ook nog eens uitzicht op zee en je krijgt dit leuke stel gratis bij:)

Beste restaurants Sicilië
Ristorante Porta Marina – Siracusa
Gevestigd in een statig oud pand maakt dit restaurant haar Michelin gids vermelding helemaal waar. Goeie bediening, dagverse vis en verrukkelijke wijnen. Reserveren is aan te raden en jezelf een beetje opdoffen voor een lange avond tafelen kan hier ook prima.

Beste restaurants Sicilië
Ristorante Meliora – Noto
Toen we een local vroegen waar we lekker een hapje konden eten stuurde hij ons naar dit restaurant. En je weet; tips van locals zijn de beste! De weg naar het restaurant lijkt wel een puzzeltocht. Je moet slingerend door smalle straatjes om bij het restaurant te komen. Niet het goedkoopste restaurant, maar daarvoor krijg je dan ook topklasse.
Ciacco Putia Gourmet – Marsala
Op het prachtige Piazza Purgatorio plein kun je bij deze traiteur naast verrukkelijk eten je ook uitleven in de eetwinkel vol met Italiaanse producten. Zorg dus voor genoeg ruimte in je koffer want er moet op z’n minst een fles wijn mee naar huis:)

Beste restaurants Sicilië
Al Porticciolo – Cefalú
Bemachtig een plekje op het grote terras aan de achterkant dat op de rotsen boven de zee uittorent. Een fijne spot voor een late lunch met een portie oesters en de zonsondergang als traktatie.

Beste restaurants Sicilië
Al Ristoro di Re Ruggero – Cefalú
Het restaurant is een beetje verstopt in een smal zijstraatje en heeft een piepklein terras. De bediening is super gepassioneerd en de gerechten zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Een must go en pure verwennerij voor jezelf. Dat mag ook wel eens:)

Beste restaurants Sicilië
Bistro del Porto – Riposto
Op het eerste gezicht lijkt het een fout toeristisch restaurant, maar schijn bedriegt. Het eten is goed en op het zonnige terras aan de achterkant kijk je uit op de jachthaven vol met drijvende paleizen. Heerlijk om te fantaseren van wie ze zijn en hoe ze er van binnen uit zien.

Beste restaurants Sicilië
Ristorante Le Botti – Riposto
Het lijkt wel alsof je hier de huiskamer van een Italiaanse familie binnenstapt. Geweldig sfeervol en vol met locals. Steef en ik hebben hier tot na sluit met de eigenaren en het personeel zitten natafelen. Het leek wel een scene uit de Sorprano’s :) Vraag als toetje naar de gefrituurde stukjes pizzadeeg overgoten met Nutella. You will love it!

Manon

Photo’s by: Studio Steef Fleur

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

  • Lisa schreef:

    Watertanden bij het zien van deze foto’s! Over anderhalve week vertrek ik voor 2 weken naar Sicilië en ik denk zomaar we bij een aantal van deze restaurants terecht gaan komen! Ziet er top uit allemaal!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.