De Alpen van Brixental: Summer in Nature!

Girls, I found it! De ultieme plek voor de vetste ‘Summer sports’. Midden in de natuur, omgeven door bergen, met het zonnetje op je bol. En dat terwijl ik voorheen juist aan wintersport moest denken bij dit gebied. Gelukkig kreeg ik de kans om verder te kijken dan m’n neus lang is en ‘oh what a treat’. Want als de sneeuw gesmolten is en er een groen glooiend landschap voor je ligt, gaat er een sportieve wereld voor je open. Reis mee naar het prachtige alpengebied van Brixental en Hohe-salve. Ik ben verliefd!

Zomer in de natuur
De wintersporters onder jullie kennen dit gebied vast van de plaatsen Westendorf en Kirchberg. Populair onder de Nederlanders, met zelfs enorme communities van landgenoten die zich hier definitief gevestigd hebben. In de zomer is dit gebied aanzienlijk minder druk en minstens net zo leuk. Leuker misschien wel:)

Processed with VSCOcam with c3 preset

What’s so cool about it?
Het is mooi. En niet gewoon mooi, nee het is prachtig. Denk aan de verste uitzichten, bergmeren die op glinsterende spiegels lijken, schattige dorpjes en één en al activiteit om je heen. Betekent dat dat je de hele dag een berg op en af moet rennen? Hell no! Met het pure water uit de bergen weten ze als geen ander hoe je wellness plekken kun creëren. En als ‘brand new’ mamma moet ik toegeven dat ik echt verbaasd was hoe fun ze alles hebben ingericht voor kids zonder dat het kinderachtig wordt. Het idee: als de kinderen blij (en vooral bezig) zijn, hebben de ouders echt vakantie. Een gouden gedachte:)

Brixental1

It’s a natural way of life
Wat ik het mooie vind aan dit gebied is de leefwijze van de locals. De mensen zijn actief, gebruiken locale en biologische producten en nemen de tijd voor elkaar en zichzelf. Mijn ‘home’ for the weekend –Familienhotel Heisenhof– had een keuken vol zalige streekproducten, verse noten, zaden en fruit. Tel daar het uitzicht bij op en je ontbijtjes zijn onbetaalbaar! En dan te bedenken dat dit echt op een mini-stukje vliegen ligt (Transavia vliegt je drie keer per week voor een prikkie heen en weer). Perfect voor een weekendje weg!

Processed with VSCOcam with c3 preset

WHAT TO DO (with your energy) IN BRIXENTAL?

1. Go Hiking, biking, swimming, skeelering, running, delta-flying, act:)
Misschien is het de verse berglucht die mijn hersenen prikkelt. Ik kon er gewoon geen genoeg van krijgen. Heerlijk die buitenlucht en heerlijk het ontdekken van dit prachtige gebied. Terwijl we over de bergen hike-ten en ik tot aan de horizon bergtoppen zag, kon ik mn geluk niet op. Echt. Call me a nerd, de tranen stonden in mn ogen. Wat is de wereld toch mooi.

Brixental2

2. Experience Kneippwasser
Dit is toch iets leuks! Ik had het nog nooit gezien maar ben nu fan. Stel jezelf een weide voor met verschillende langwerpige zandbakken. In ieder bak ligt een andere substantie: grove kiezels, scherpere steetjes, zacht zand, dennenappels, modder of ijskoud water. Allemaal bedoeld om jouw zintuigen te prikkelen via je voetzolen. Dit is zo onderdeel van het bestaan dat mensen dit ook in hun achtertuin hebben.

3. Challenge yourself to get to the top
Er zijn een paar vette klims in de omgeving. Geen hikes die je dartelend aflegt maar echte trekkings voor sportliefhebbers. Volgens één van de lokale klimmers (onze gids voor een dag samen met haar vijfmaanden oude dochtertje, die ze vrolijk met zich mee droeg) moet je eens in je leven de Rettenstein Hike gedaan hebben. Ik moet dus nog een keer terug:)

Brixental3

4. Ontbijt boven op de berg
Dit is het hoogste restaurant in dit gebied. Het ontbijt is goddelijk en het uitzicht ’to die for!’. Een deel van de eettafels staat zelfs op een langzaam draaiend platform waardoor je steeds iets nieuws ziet. Echt een aanrader!

brixental5

5. Go indoor climbing at Climbing Gym Wörgl
Dit vind ik zo tof! Deze klimlocatie heeft binnen- en buitenwanden en een boulder deel (daar klim je zonder gezekerd te zijn). Het is spannend, uitputtend en een aanslag op je spieren (op een hele fijne manier). Wat me opviel was dat het hier niet alleen een sportiviteit, maar ook een sociale gelegenheid blijkt te zijn. Groepen vrienden moedigden elkaar aan, zatten naar elkaar te kijken tot ze zelf aan de beurt waren en gaven aanwijzigingen. I love it!

6. Have a break (or ten) with a view
Welke berg je ook op gaat. Je wordt overal getrakteerd op de mooiste vergezichten. De paden -die je door bossen, langs meren en over weides leiden- hebben regelmatig uitkijkpunten en schommels van omgebouwde ski-lift-stoeltjes.

Brixental6

7. Relax (or play) at Wave Wasserwelt
Weer zo’n fijne plek! Heb je zin in een saunadag, wil je baantjes trekken in een wedstrijdbad, spelen in een golfslagbad of lekker cocktails drinken op een waterschommel, het kan allemaal. Dit. Is. GROOT! Ze hebben trouwens ook een ‘super-sonic’ glijbaan waar de vloer onder je vandaan getrokken wordt en je een dubbele looping maakt: whaaaaaaaahaaaaaaaaaaaahaaaaaa.

Brixental4

8. Laat je rondrijden door een local met paard en wagen
Dit is een prachtige manier om de omgeving op een andere manier te leren kennen. Het is extra leuk als je een woordje Duits spreekt. De locals wonen hier meestal al hun hele leven, zelfs al generatie op generatie in hetzelfde huis. Hou je van koken en kruiden, dan kun je je lol op want je kunt zelfs heuse kruidenhikes doen. Voor je het weet eet je een boterham met bloemetjes #TrueStory.

9. Enjoy the Theme-parks
Je kan er niet om heen. Op de bergen zijn verschillende theme-parks gebouwd. Denk niet aan Efteling-achtige constructies. Meer aan mooie hike routes die in een leuk en zelfs leerzaam jasje zijn gestoken. Voornamelijk gericht op het continue entertainen van kids maar ik kan er niet om heen dat ik het met extreem veel plezier heb beleefd. Ik weet nu bijvoorbeeld welk geluid de vos maakt (Eindelijk antwoord op het meest belachelijke lied uit 2013 #lol).

Brixental7

10. Treat yourself -no, SPOIL yourself- to Koch Art
Dit is zo mooi. Zo puur. En vooral zo lekker dat het een eigen artikel verdient. Die volgt dus nog maar ik kan je nu alvast verklappen dat dit inderdaad kunst is. Kunst van biologische streekproducten, vergeten kruiden en gepassioneerde ‘food artists’. Oh wat hou ik hier van!

Ben jij al wel eens in de zomer in de alpen geweest?


Vi

 

 

 

 

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.