De 5 moeilijkste pistes van de Alpen

Dare devils opgelet! Kom jij fluitend van een (donker)rode piste af? Doe je niks liever dan keihard gaan? En kick je er op om je hart in je keel te voelen kloppen? Dan is dit wat voor jou. Dit zijn de 5 moeilijkste pistes van de Alpen.

Ze staan stuk voor stuk bekend om hun bizarre hellingsgraad of buckels. Als beginner heb je hier dan ook niks te zoeken. Bovenaan deze pistes voel je hoe machtig de bergen zijn en wat een kleintje jij eigenlijk bent. Ik laat deze scary jongens dan ook graag aan jou over:)

#Le Tunnel – Alpe d’Huez (Frankrijk)
Buckelpiste hunters, eat your hart out! Op 3.330 meter hoogte ski je door een tunnel en dan is er geen weg meer terug. Het gezegde ‘Er is altijd licht aan het einde van de tunnel’ krijgt hier een heel andere betekenis:) Zelfs de meest ervaren wintersporter schijnt hier even te moeten slikken. Pak deze pikzwarte piste alleen op een zonnige dag met powder conditie sneeuw. Want hier op je plaat gaan is goed voor een buikschuiver van minstens een paar honderd meter. You don’t wan’t that!

De 5 moeilijkste pistes van de Alpen2

#Kandahar – Garmisch-Partenkirchen (Duitsland)
Deze piste draagt de weinig aan de verbeelding overlatende bijnaam ‘de vrije val piste’. Het hellingspercentage is maar liefst 92% en van de top tot de bodem een hoogte verschil van 940 meter! Daarmee is het de aller steilste piste van Duitsland die tevens gebruikt wordt voor wereldbekerwedstrijden. Speed freaks kunnen hem in 2 minuten gedaan hebben en ook voor liefhebbers van carving schijnt het een must-do te zijn.

#Harakiri – Mayrhofen (Oostenrijk)
De Harakiri (oftewel Zelfmoord piste) wordt geprepareerd met een speciale pistebully die verankerd word in de berg. Ik zie er nu al de lol niet meer van in… De piste heeft een gemiddeld hellingspercentage van 78%. Het steilste deel zelfs bijna 100%, gelukkig is dat maar een stuk van 150 meter. Door het heftige hellingspercentage veranderd de Harakiri al snel in een ijsbaan. Bye bye rustig bochtjes draaien…

De 5 moeilijkste pistes van de Alpen4

#Le Pas de Chavanette –  Portes du Soleil (Zwitserland)
Deze piste, genaamd ‘de Zwitserse muur’, heeft de reputatie de moeilijkste piste van de Alpen te zijn. Door de lengte van 1 km. en het hoogteverschil van 331 meter valt Le Pas de Chavanette in de categorie zwarter dan pikzwart. Het begin is het moeilijkst, dan is de afdaling op sommige plekken maar liefst 50 graden. De gigantische buckels die in de loop van de dag op de piste ontstaan maken het extra moeilijk. Je ziet daardoor simpelweg niet wat er voor je neus is.

#Manfred Pranger – Steinach am Brenner (Oostenrijk)
Net als de Kandahar is dit een wereldbekerpiste en hij is alleen toegankelijk voor (ver)gevorderde wintersporters. Ook de Manfred Pranger is zo steil dat er een speciale pistenbully voor nodig is om de piste te prepareren. De hellingsgraad is maar liefst 102%!! Zonder vlijmscherp geslepen ski’s of snowboard kan je het hier wel shaken. Check ook altijd eerst even of hij open is, want door de weersomstandigheden moet hij regelmatig gesloten blijven.

Durf jij het aan?

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.