Curacao in de winter

Mijn laatste zomervakantie is een beetje in het water gevallen. Iets met autopech en meer regen dan mij lief was. Wat doe je dan als je de winter niet in wil gaan zonder een voorraadje Vitamine D opgebouwd te hebben? Je pikt een bestemming waar je zeker bent van zon, tropische tempraturen en prachtige stranden. Een bestemming waar je niets anders kunt dan ontspannen. Curacao in de winter… Ideaal!

Dushi Korsou
Zomer- of wintertijd? Dat maakt niet uit op de Nederlandse Antillen waar de gemiddelde tempratuur in zomer en winter slechts twee graden verschilt. Zodra ik uit het vliegtuig stap en de typische Caribische wind op mijn lijf voel ben ik vrolijk. Wat is het heerlijk om weer op een van mijn favoriete eilanden te zijn.

Een auto huren is een must op Curaçao, daarmee tour je zelf het hele eiland over. Waar je dan het beste naar toe kunt?

Schermafbeelding 2014-12-07 om 10.25.09

Beaches
Op Curacao vind je heel veel prachtige stranden, maar een van mijn favorieten is toch wel Grote Knip. Dit strand heeft weinig voorzieningen en is erg populair bij de lokale bevolking. Van een afstandje lijkt het strand wel gephotoshopped zo helder zijn de kleuren. Het blauw het mooiste blauw, het zand fonkelt van helderheid en doet pijn aan je ogen. Op zoek naar een escape from winter? Op Grote Knip (of Kleine Knip, Playa Kalki of Marie Pompoen) kom je zeker tot rust.

Zonsondergang Grote Knip

Duiken
Als duikliefhebber konden een paar duiken op Curacao niet uitblijven. Voor de kust van dit eiland kun je waanzinnig mooi duiken (en snorkelen!). Vraag je duikinstructeur of hij je meeneemt naar de Tug Boat. Op deze plek ligt een gezonken sleepbootje waar nu honderden vissen hun huisje van hebben gemaakt. Heel gaaf om daar boven en langs te zwemmen. Een stukje verderop ligt een grote steiger waar je ook onderdoor kunt duiken. Het zonlicht komt daar heel bijzonder het water in en het kleurenspel is daardoor adembenemend.

Schermafbeelding 2014-12-07 om 10.44.43

Foodie in Curacao
Zomer of wintervakantie, een van de fijnste dingen op reis vind ik lekker eten. Dit kan op Curacao ook prima. Ga op zondag zeker naar Papagayo waar je rond zonsondergang bubbels en sushi op het strand kunt bestellen. Of geniet op vrijdagavond bij beachclub Wet & wild niet alleen van vrolijke muziek met je voeten in de zee maar ook van de goddelijke ribs die daar op de barbecue liggen. Echt goed eten kan ook bij de Gouverneur in Willemstad. Ik droom nog steeds van de tonijnsalade (met dagverse tonijn, perfect roze gegaard) en van de Toscaanse vissoep.

Schermafbeelding 2014-12-07 om 10.43.42

Oef, mag ik terug? Een reisje naar Curacao in de winter terwijl het in Nederland al grauw en grijs wordt, ik kan het iedereen aanraden. Door mijn late zonmomentjes dit jaar heb ik het gevoel dat het nog lang geen december kan zijn. Volgend jaar zoek ik weer een zonnige bestemming op.


Lin

En check vooral ook mijn eigen blog, Dailylin

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.