Curaçao report

Inmiddels ben ik al weer een paar dagen terug van mijn trip naar Curaçao en wat was het mooi. Bij Curaçao denken veel mensen vooral aan zon en strand, maar het eiland heeft veel meer te bieden. Er is veel te doen en om daar optimaal van te kunnen genieten is een auto een must. Ik heb zoveel moois gezien en gedaan dat ik eigenlijk niet zo goed weet waar ik moet beginnen, maar ik ga toch een poging wagen.

WHERE TO STAY

Ik verbleef in een bungalow op Livingstone Jan Thiel resort, op een steenworp afstand van het mooie strand. De vrolijke gekleurde bungalows zijn compleet met keuken, dus je kan zelf koken als je dat wil. Maar dat is zeker geen must, want ze bieden een complete hotel service. Naast het strand van Mambo beach ligt Lions Dive resort. Er is een eigen duikschool, zwembad van vijftig meter lang en een uitgebreid sportprogramma.

BEACHES

De locals gaan in het weekend graag naar Grote Knip en Kleine Knip. Prachtige stranden op het westen van het eiland zonder grote beachclubs. Ook de stranden van Santa Cruz en Porto Mari zijn idyllische plaatjes. Als je de mogelijkheid hebt, ga dan naar het onbewoonde Klein Curaçao. De toeristische stranden zijn Mambo beach en Jan Thiel. Daar zijn veel beachclubs waar je nippend aan een cocktail heerlijk kunt genieten van de zon.

NIGHTLIFE

Curaçao swingt. De mensen zijn dol op muziek en dansen. Een Antilliaanse uitgaansavond begint met lekker eten samen met vrienden en daarna door naar een cafe of club met live muziek om daar tot diep in de nacht door te gaan. In club Bananas kan je dansen op typische Curaçaose Ritmo Kombina muziek. Het strand van Mambo beach is een strip vol met beachclubs en ook op Jan Thiel kun je heerlijk borrelen en dansen. En hou de agenda van Brakkeput Mei Mei in de gaten voor leuke feestjes.

WINE & DINE

Antilianen zijn gek op eten, het liefst de hele dag door. ’s Middags en ’s avonds eten ze een warme maaltijd. En als je van zoete drankjes houdt is Curacao een walhalla, maar voor mij was het echt too much. Het glazuur spat bijna van je tanden af!

Local food

Libanesa
Dit is de Curaçaose Subway. De broodjes zijn heerlijk vers en je kunt zelf je beleg kiezen.

Marshe Barber 
Op deze markt verkopen de locals iedere zondagochtend tot 12:00 hun eten. Ze verkopen fruit, vlees, pasteitjes, pompoenpannekoekjes en nog veel meer. Probeer hier ook eens de geiten- of kadushisoep (cactussoep).

Marsche Bieu
Bij deze food market in Willemstad kun je aan de picknicktafels aanschuiven voor een simpele maar heerlijke maaltijd.

Other food

Sushi lovers zijn bij Chopstix op de juiste plek. En wil je een trendy sjieke avond, trek dan je mooie pakjes aan en ga naar Saint Tropez. Bij restaurant Scampi hebben ze goddelijke gamba’s. Lunchen met een prachtig uitzicht doe je bij Karakter. Bij grillrestaurant Brakkeput Mei Mei eet je omringd door lichtjes in echte Caribische sferen.

WHAT TO DO

Aloë Vera plantage
Ik had geen idee van de bijzondere eigenschappen van de Aloë Vera plant. Zowel vloeibaar als in de vorm van een crème kan het wonderen verrichten. Na een bezoekje aan de plantage weet je er alles van.
Blue room
Vanaf het strand van Santa Cruz brengt Captain Goodlife je met de boot naar the blue room. Een onderwatergrot waar je prachtig kan snorkelen. Helaas ging het bij mij niet door, omdat de zee te wild was. Als je hier dan toch bent moet je echt een hapje eten in het restaurant van Captain Goodlife en zijn vrouw. Zij kookt geweldig en een man zoals hij kom je nergens anders meer tegen :-)

christoffel1
Christoffelpark
In dit nationale park ligt met zijn 377 meter, de hoogste berg van Curaçao. Als je de berg wil beklimmen moet je vroeg je bed uit, want anders is het te heet. Is dat je iets te sportief? Doe dan een jeepsafari door het park. Met gids Cyrill Kooistra heb je sowieso de grootste lol.

Dina Veeris
Dinah Veeris
In haar prachtige tuin vol met kruiden vertelt deze inspirerende dame je alle geheimen over de geneeskrachtige werking hiervan. En in haar kleine winkeltje kan je producten kopen die van de kruiden gemaakt zijn. Goed nieuws: er is een webshop in de maak!

Instituto Buena Bista
Op dit kunstinstituut volgen studenten een basisopleiding voor beeldende kunst. Alles om je heen staan vol met kunstwerken en je kan een kijkje nemen in de ateliers van de studenten.Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen. Saillant detail: het instituut is gevestigd op het terrein van een psychiatrische kliniek.
Shete Boka National Park
Deze kant van het eiland heeft een woeste rotsachtige kustlijn met schitterende boka’s (inhammen). De zee raast woest door de boka’s en grotten.

SUP
SUP-en
Sporten vind ik heerlijk, dus ook als ik op reis ben. Met SUP Curaçao kan je een fantastische toer doen op Spaanse Water. Staand op je board peddel je langs mangrovebossen, tewijl je lekker bruin wordt.Voor gevorderden is er zelfs yoga SUP-en.

willemstad
Willemstad
Geniet van de schattige kleurrijke huisjes, koop vers fruit bij de floating market en ga naar het prachtige Fort Amsterdam. Ook bijzonder is de Koningin Julianabrug. Het is de hoogste brug van de Caribbean en verbind Punda met Otrobanda.

Good to knows

  • In Curaçao betaal je met de Antilliaanse Gulden of met USD. Betalen met de Gulden is het voordeligst.
  • Je kunt gewoon boodschappen doen bij Appie Hein.
  • In de droge tijd (juni tot en met september) is het eiland een stuk minder groen.
  • In het regenseizoen stikt het er van de muggen, dus neem een grote fles deet mee.

Curaçao, I will be back dushi!

Ga je binnenkort naar Curaçao? Stay tuned voor een inimini cursus Papiamento!


Manon

25 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.